Kā Latvija izies no ārkārtējas situācijas režīma? Viņķele pastāstīja par pirmajiem soļiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts veselības ministre Ilze Viņķele atklāja, kāds būs pirmais ārkārtas situācijas režlīma mīkstinājums un kādi ierobežojumi noteikti netiks atcelti līdz vasaras beigām.

RĪGA, 3. maijs — Sputnik. Pirms dienas Latvijā tika konstatēts tikai viens jauns ar Covid-19 inficēts cilvēks. Iespējams, tas ir pietiekams iemesls, lai atceltu ārkārtas situācijas režīmu valstī?

Valsts veselības ministre Ilze Viņķele telekanāla LTV7 programmas "Punkti uz i" ēterā pastāstīja, ka jau nākamnedēļ valdība izvērtēs šo jautājumu, stāsta Rus.lsm.lv.

Protkams, visi ierobežojumi netiks atcelti uzreiz, taču noteikumi tiks mīkstināti. Vispirms tiks atļauti kontakti ar citiem cilvēkiem.

Viņķele konstatēja, ka sociālo kontaktu trūkums skumdina cilvēkus pat vairāk nekā citi ierobežojumi. Tāpēc sākumam būtu jāļauj cilvēkiem tikties ārpus darba un mājām.

Пассажиры поезда Киев-Рига готовятся пройти экспресс тест на коронавирус - Sputnik Latvija
Latvijā noteikts otrā Covid-19 saslimšanas viļņa periods

Politiķe gan tūlīt piebilda, ka nevajadzētu cerēt, ka tiks atcelts viss un uzreiz. Vēl vairāk, dažās sfērās pat mīkstinājumi nav gaidāmi.

Piemēram, līdz vasaras beigām nav gaidāmi nekādi koncerti un festivāli, nekādi pasākumi, kas paredz liela cilvēku skaita pulcēšanos.

Tagad viss ir atkarīgs no pašiem cilvēkiem, brīdināja Viņķele. Ja cilvēki maija svētkos metīsies cept šašlikus un priecāties ar draugiem, valdība nekādus ierobežojumus neatcels.

"Mums ir vienkāršs uzdevums – noturēties vēl četras dienas," – vakar konstatēja veselības ministre.

Politiķe piezīmēja, ka valdība, pieņemot lēmumu par ārkārtas situācijas mīkstināšanu, ņems vērā infektologu un epidemiologu ieteikumus, tāpat kā līdz šim, ierobežojot cilvēku tiesības ar mērķi saglabāt viņu dzīvības.

Kopš epidēmijas sākuma ar koronavīrusu inficējies 871 cilvēks. 348 cilvēki izveseļojušies, 16 miruši.

Slimnīcās ārstējas 34 cilvēki ar Covid-19 diagnozi, 32 viņu vidū slimība rit vidēji smagi, 2 cilvēku stāvoklis ir smags.

Ziņu lente
0