Rīdzinieki satraukti – Brīvības pieminekli okupējušas žurkas

© Sputnik / Sergey MelkonovПамятник Свободы
Памятник Свободы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gaišā dienas laikā žurkas skraidelē ap Brīvībkas pieminekli Rīgā un nekā nebaidās: rīdzinieki ir nobažījušies.

RĪGA, 2. maijs — Sputnik. Pēc rīdzinieku domām, teritorija ap Brīvības pieminekli tagad vairāk atgādina "dzīvo stūrīti", vēsta Bb.lv.

Pieminekļa apkaimē apmetušās žurkas. Grauzēji drošī skraidelē apkārt, meklēdami iztiku. Tā Mildas tuvumā ir pietiekami – žurkas ar prieku iztiek no tā, kas atrodams atkritumu tvertnēs.

Lasītāja Antoņina savā vēstulē raidījumam "Bez tabu" lūdza spert kaut kādus soļus, lai pārtrauktu šo bezjēdzību un žurku pastaigas. Pie tam sieviete norādīja, ka žurkas dzīvo krūmos zem kokiem un droši apmeklē "ēdamtelpu" – atkritumus.

Крысы - Sputnik Latvija
Žurkas iebiedējušas veselu māju Rīgā. Namu pārvalde neko nedara

Taču pašvaldības uzņēmums "Rīgas meži" konstatēja, ka neesot iespējams pilnībā atbrīvoties no žurkām – tagad divas reizes mēnesī pie pieminekļa notiek deratizācija. Tā daļēji ierobežo grauzēju populācijas pieaugumu.

"Rīgas meži" pārstāvis Andris Gremze pastāstīja, ka cilvēki neviļus piebaro žurkas, kad nes barību putniem. Turklāt atkritumu tvertnēs Inženieru ielā vienmēr ir papilnam ēdamā, tāpēc nav iespējams panākt, lai žurkas no turienes pazustu.

Situāciju skaidroja arī Latvijas lauksaimniecības universitātē. Veterinārās medicīnas fakultātes dekāns Kaspars Kovaļenko atgādināja, ka žurkas dzīvo ne tikai Rīgā vien – tās sastopamas pilsētās visā pasaulē.

Ar tām nav iespējams tikt galā, lai arī grauzēji ir dažādu bīstamu slimību pārnēsātāji.

Vārdu sakot, diskusijā, kuras gaitā netika noskaidrots tikai dzīvnieku aizstāvju viedoklis, noskaidrojās: rīdziniekiem nāksies arī turpmāk novērot žurkas Mildas apkaimē. Galu galā, kā atzīmēja "Rīgas mežu" pārstāvis, "daba necieš tukšumu".

Ziņu lente
0