Covid-19 testēšanas paplašināšana Latvijā neuzrāda saslimušo skaita pieaugumu

© Sputnik / Пресс-служба мэрии Москвы / Pāriet pie mediju bankasТесты на коронавирус
Тесты на коронавирус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizritējušajā diennaktī Latvijā ir atklāti 9 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi, kopumā valstī infekcija ir diagnosticēta 858 cilvēkiem.

RĪGA, 30. aprīlis – Sputnik. Latvijā aizritējušajā diennaktī tika veikti 3075 Covid-19 testi, atklāti deviņi jauni inficētie, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs.

Kopumā valstī epidēmijas laikā ir veikti 57 886 izmeklējumi, 858 cilvēkiem tika apstiprināts Covid-19. Piecpadsmit cilvēki ar diagnosticētu Covid-19 miruši, izveseļojušies 348.

Aizritējušajā diennaktī ar koronavīrusu slimnīcās ievietoti trīs cilvēki, kopumā stacionāri ārstējas 42 pacienti: 39 no viņiem slimības gaita ir vidēji smaga, trīs atrodas smagā stāvoklī. Kopumā no slimnīcām ir izrakstīti 88 pacienti, kas ir izslimojuši Covid-19.

Latvija grasās pakāpeniski atcelt ierobežojumus, kas tika ieviesti valstī saistībā ar koronavīrusa epidēmiju. Pēc veselības ministres Ilzes Viņķeles sacītā, lēmumi par pasākumu mīkstināšanu tika pieņemti pēc principa "četri reiz četri", kurš nozīmē, ka četru nedēļu garumā Covid-19 ietekme tiks vērtēta pēc četriem parametriem.

Дети и воспитатели в детском саду - Sputnik Latvija
Pakāpeniski paplašina aptvērumu: Covid-19 testus veiks bērnudārzu darbiniekiem un šoferiem

Par pirmo parametru kļūs epidemioloģiskā situācija, jeb jaunu inficēšanās gadījumu skaits, to īpatsvars attiecībā pret veikto analīžu daudzumu, mirušo un slimnīcās ievietoto pacientu skaita, kā arī jaunu Covid-19 uzliesmojumu klātbūtne.

Otrais parametrs būs slodze uz veselības aprūpes sistēmu, tai skaitā uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un Slimību profilakses un kontroles centru.

Turklāt tiks vērtēta situācija ārzemēs, kas rada būtisku ietekmi uz atsevišķu ierobežojumu nepieciešamību no Latvijas puses.

Par ceturto parametru kļūs vispārēja sabiedrības drošība, tai skaitā pasākumu kontroles iespējas, kā arī iedzīvotāju psiholoģiskā labklājība.

Ziņu lente
0