Covid-19 ietekmējis augļu un dārzeņu tirdzniecību: kāpēc cenas mainās katru dienu

© Sputnik / Oksana DzadanФрукты в корзинке
Фрукты в корзинке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cenu veidošanu patlaban ietekmē ļoti liels skaits dažādu faktoru, un runa nav tikai par koronavīrusa izplatību pasaulē.

RĪGA, 27. aprīlis – Sputnik. Uzņēmuma "Maxima Latvija" vadītājs Viktors Troicins intervijā radio Baltkom pastāstīja, ka augļu un dārzeņu cenas tiek regulētas katru dienu.

Viņš paskaidroja, ka iepirkumi ik dienas notiek valstīs, kas šos produktus ražo, tāpēc cenu veido ražotāji.

"Tātad, ja tagad citronu var nopirkt par vienu cenu, mēs nezinām, kāda tā būs pēc vienas vai divām nedēļām. Tāpēc šeit ne vienmēr iespējams šo cenu fiksēt," konstatēja Troicins.

"Maxima Latvija" vadītājs uzskata, ka tādu produktu, kā citrons un ingvers, cenas izaugušas koronavīrusa pandēmijas dēļ, taču, pēc viņa vārdiem, ir grūti teikt, vai tas saistīts ar piegādātāju vēlmi nopelnīt, ar sezonu, vai, piemēram, ar grūtībām, kas rodas, piegādājot ingveru no Ķīnas.

Кофе - Sputnik Latvija
Bloomberg prognozē kafijas deficītu pandēmijas rezultātā

Iepriekš vēstīts, ka gada laikā Latvijā pieaugušas cenas gandrīz visās produktu kategorijās.

Pārtikas produktu un bezalkoholisko dzērienu grupā cenas gada laikā pieaugušas par 4,4%. Tāpat augušas kūpinātas, sālītas un žāvētas gaļas cenas (+10,4%), cūkgaļas (+14,3%), mājputnu gaļas (+8%) un gaļas izstrādājumu (+8,7%) cenas. Svaigu augļu cenas pieaugušas par 19,4%, svaigu dārzeņu — par 7,4%, svaigu un atdzesētu zivju cenas — par 14,6%, rīsa cenas — par 9,9%. Savukārt kritušās kafijas (–4,4%), siera un biezpiena (–1,1%), kā arī krējuma (–3%) cenas.

Ziņu lente
0