Petraviča: reģioni gandrīz nejūt krīzi

© Photo Valsts kanceleja/ State ChancelleryРамона Петравича
Рамона Петравича - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas labklājības ministre Ramona Petraviča atzīmēja, ka lielāks skaits bezdarbnieku tagad vērojams Rīgā: krīze smagāk skārusi galvaspilsētas iedzīvotājus.

RĪGA, 27. aprīlis – Sputnik. No koronavīrusa pandēmijas radītās krīzes vissmagāk cieš Rīga, reģionus tā skārusi mazāk, uzskata labklājības ministre Ramona Petraviča. Savu viedokli viņa atklāja radio Baltkom ēterā.

Petraviča atzīmēja, ka agrāk vakanču skaits Rīgā bija daudz lielāks nekā reģistrēto bezdarbnieku skaits, tāpēc tika aktīvi izmantoti trešo valstu pilsoņi.

Tagad situācija mainījusies – bezdarbnieku skaits ir liels Rīgā un tās apkaimē. Reģionus krīze skārusi mazākā mērā, konstatēja ministre.

Bez tam politiķe pauda viedokli, ka nebūtu korekti salīdzināt pašreizējo stāvokli ar 2008. gada krīzi. Pēc viņas domām, tagad situācija saistīta ar pandēmiju, valdība spiesta ierobežot biznesu, pieņemti atbilstoši noteikumi, kuri aizliedz turpināt darbu noteiktām nozarēm. Viņasprāt, tas nav salīdzināms ar 2008. gadu.

Интерьер номера гостиничного комплекса, архивное фото - Sputnik Latvija
Varbūt nost ar tiem dīkstāves pabalstiem? Petraviča piedāvā tūrismam citu izeju

Iepriekš vēstīts, ka aprīlī darbu zaudējuši vismaz 5510 iedzīvotāji, kopā bezdarbnieka statuss valstī piešķirts 67 037 cilvēkiem, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) dati.

No marta beigām saņemti paziņojumi par kolektīvo štatu samazināšanu 28 uzņēmumos, kas skārusi 4118 cilvēkus.

Pieteikumi par štatu samazināšanu saņemti no sekojošu nozaru uzņēmumiem: transports un glabāšana, apkalpošana un administrēšana, tūristu izmitināšanas un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi, atkritumu pārstrāde un sanācija, vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, apstrādes rūpniecība, nekustamie īpašumi, izklaides un atpūtas pakalpojumi, mežsaimniecība.

Pirmo reizi ar koronavīrusa izplatību saistītās krīzes laikā paziņojumus par kolektīvo štatu samazināšanu iesniegušas kompānijas finanšu un apdrošināšanas, kā arī informācijas un  komunikāciju pakalpojumu jomās.

Ziņu lente
0