Lielā Talka maijā notiks par spīti epidēmijai

© Sputnik / Maxim Bogodvid / Pāriet pie mediju bankasСубботник
Субботник - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad lielāka uzmanība tiks pievērsta ziemā piegružotu teritoriju individuālai uzkopšanai.

RĪGA, 25. aprīlis — Sputnik. Ikgadējā "Lielā talka" šogad ieplānota 16. maijā, un tās  datumu vēlreiz pārcelt neplāno, ja arī ārkārtējā situācija tiks pagarināta, intervijā Latvijas Radio pastāstīja biedrības "Pēdas LV" valdes priekšsēdētāja Vita Jaunzeme.

Šogad lielā talka notiks jau 12. reizi. Iepriekš bija plānots, ka vispārējā uzpošana notiks 25.aprīlī, taču tā tika atlikta, ņemot vērā ārkārtas situāciju koronavīrusa dēļ. Tālāk talka vairs netiks atlikta, arī tad, ja līdz maija vidum situācija neuzlabosies.

"Talka notiks arī tad, ja ārkārtas situācija tiks pagarināta, jo esam paredzējuši formātu, kas atbilst arī šī brīža stingrajiem noteikumiem," norādīja Jaunzeme. 

Субботник по уборке территории парка Ghetto Games - Sputnik Latvija
Latvijas ģenerālā tīrīšana: "Lielā talka 2019"

Ņemot vērā apstākļus, šogad lielāks uzsvars likts uz individuālo talkošanu ziemā piegružotajās teritorijās: akcijas dalībniekiem iesaka uzkopt savu mājsaimniecības iecirkni vai mājas apkaimi, dodoties talkā ne ne vairāk kā divatā, ievērojot distanci, vai doties talkā kopā ar ģimeni.

Lai arī darbu formāts būs individuāls, akcijas dalībnieki var iesniegt pieteikumu un apzīmēt arī

nelielās talkas interaktīvajā kartē, lai izvairītos no ļaužu pulcēšanās. Interaktīvā karte ir pieejama Lielās talkas interneta vietnē talkas.lv.

Vaicāta, kā individuālu talku gadījumā tiks nodrošināta savākto atkritumu aizvešana, Jaunzeme norādīja, ka jautājums tiek risināts sadarbībā ar pašvaldībām. Individuālo talku iniciatoriem vajadzētu sazināties ar Lielās talkas organizatoriem savā pašvaldībā un vienoties, kur atstāt maisus ar savāktajiem atkritumiem.

"Ja cilvēks savāks atkritumus un atstās maisu turpat, tas būs bezjēdzīgi," atzina Jaunzeme.

Viņa piezīmēja, ka visiem teritoriju uzkopējiem tiks piešķirti atkritumu maisi: zili – šķirotajiem atkritumiem, balti – visu pārējo atkritumu savākšanai.

Pērn Lielajā talkā tika reģistrēti 1422 objekti: meži, lauki, kapi, vēsturiski objekti, sabiedriskas vietas un ūdenstilpes.

Ziņu lente
0