Palika mājās: no Latvijas autoceļiem pazuda katrs ceturtais automobilis

© Sputnik / Sergey Melkonov"Юрмальское шоссе" на участке Карла Ульманя гатве проходит по границе района Плескодале
Юрмальское шоссе на участке Карла Ульманя гатве проходит по границе района Плескодале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visvairāk automobiļu kustība samazinājusies uz ceļiem, kas ved uz Lietuvu un Igauniju: tukšākas kļuva Jelgavas, Bauskas, Tallinas un Valmieras šosejas.

RĪGA, 22. aprīlis – Sputnik. Ārkārtējās situācijas laikā no 15. marta līdz 14. aprīlim vidējā diennakts kustības intensitāte uz Latvijas galvenajiem autoceļiem samazinājusies par 26%, salīdzinot ar attiecīgu periodu pērn, raksta BB.lv.

Saskaņā ar atbildīgo struktūru informāciju, vieglā transporta kustības intensitātes samazinājusies par 29%, kravas transporta kustības intensitāte – par 14%.

Neraugoties uz to, ka Latvijas varasiestādes nesen atļāva "svārstmigrāciju" – atļāva Lietuvā un Igaunijā strādājošajiem Latvijas iedzīvotājiem neievērot divu nedēļu karantīnu – visvairāk kustība samazinājusies uz ceļiem, kas ved uz kaimiņu Baltijas valstīm.

Очередь из большегрузов на границе - Sputnik Latvija
Pameta mašīnas un gāja pie ģimenēm: baltkrievu tālbraucēji riskē

Salīdzinot ar attiecīgo periodu 2019. gadā, vislielākais satiksmes kustības intensitātes kritums ir reģistrēts Jelgavas šosejas (A8) posmā no Elejas līdz Lietuvas robežai – par 91%. Kustības intensitātes kritums par 48% reģistrēts Bauskas šosejas (A7) posmā no Bauskas līdz Lietuvas robežai Grenctālē.

Ceļu satiksmes intensitāte Tallinas šosejas (A1) posmā no Ainažiem līdz Igaunijas robežai ir samazinājies par 46%, satiksmes intensitāte Valmieras šosejas posmā no Strenčiem līdz Valkai – par 45%.

Taču ceļu satiksmes drošība valstī joprojām ir tāla no ideālas. Saskaņā ar Valsts policijas datiem, 24 stundu laikā pirmdien tika reģistrēti 56 CSNg, to skaitā 34 Rīgas reģionā. Bojā gājis viens cilvēks, četri ievainoti. Aizturēti astoņi šoferi reibuma stāvoklī un 194 tika sodīti par ātruma pārsniegšanu, savukārt kopumā par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem ir sastādīti 422 protokoli.

Šonedēļ "Latvijas Valsts ceļi" uzsāka sociālo kampaņu, kuras mērķis ir pievērst uzmanību vēl vienai Latvijas autoceļu problēmai – ceļazīmju bojāšanai un zagšanai. 2019. gadā tika bojātas vai nozagtas 73 ceļazīmes, 49 ceļa stabi, 1,7 km aizsargbarjeru, 5 autobusu pieturas.

​​"​Neamputē ceļazīmi! Nozogot vai sabojājot zīmi, tu vari izraisīt liktenīgu negadījumu," vēsta kampaņa.

Ziņu lente
0