Valsts kontrole pārbaudīs medicīnisko masku piegādes Latvijai

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasЗапуск производства тканевых масок
Запуск производства тканевых масок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc premjerministra Krišjāņa Kariņa ierosinājuma Valsts kontrole uzsākusi medicīnisko masku piegāžu pārbaudi.

RĪGA, 22. aprīlis – Sputnik. Valsts kontrole sākusi pārbaudīt medicīnisko masku piegādes, raksta Mixnews.lv. Šādu ierosinājumu izteica Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš. Pagaidām par laiku, kad būs gatavi pārbaužu rezultāti, nekas nav zināms.

Kļuva zināms, ka iepriekš Valsts kontrole nosūtīja Kariņam vēstuli, kurā palūdza noteikt pārbaužu apjomu, kuras ir jāveic, lai nodrošinātu lietderīgu līdzekļu izmantošanu, kas tika piešķirti šiem mērķiem.

Производство медицинских масок - Sputnik Latvija
Latvija pārvarējusi krīzi: maskas būs visiem ārstiem

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) un Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aicina valdību steidzamā kārtā ieviest vienotu un precīzu kārtību publisko iepirkumu rīkošanai ārkārtējās situācijas periodā. Kontrolējošajām iestādēm pastāv pamatotas bažas, ka koronavīrusa krīze var tikt izmantota kā efektīvs aizsegs korupcijas darījumiem.

Ārkārtējās situācijas periodā var rīkot iepirkumus vienkāršotā kārtībā, bez konkursa rīkošanas. Valsts un pašvaldību iestādes lemj, kur un par cik iegādāties preces vai pakalpojumus, tikai pēc viņiem vieniem zināmiem principiem.

Ziņu lente
0