Latvija atceļ daļu ierobežojumu, neraugoties uz Covid-19 uzliesmojumu patversmē

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovЛатвийский центр инфектологии
Латвийский центр инфектологии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā kopumā ir atklāti 739 iedzīvotāji, kas inficējušies ar Covid-19; attiecīgi labvēlīgā situācija attiecībā uz izplatības tempiem ļāvusi atcelt daļu ierobežojumu, kas tika ieviesti saistībā ar epidēmiju.

RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. Latvijā aizritējušajā diennaktī ir atklāti 12 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi pie attiecīgi zema testēšanu skaita – 787, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Kopumā šobrīd ir reģistrēti 739 koronavīrusa inficēšanās gadījumi, analīzes kopumā nodevuši 36 668 cilvēki.

Stacionāri ārstējas 45 pacienti ar Covid-19, 40 no tiem ir vidēji smaga slimības gaita, pieci cilvēki ir smagā stāvoklī.

No stacionāriem izrakstīti 64 pacienti, kuri izārstējušies pēc inficēšanās ar koronavīrusu.

Drīkst iet pie zobārsta un kardiologa

Neraugoties uz nelielo koronavīrusa saslimšanas vilni, kurš lielā mērā ir saistīts ar uzliesmojumu patversmē "Zilais krusts", no šodienas valstī daļēji tiek atjaunoti medicīnisko iestāžu ambulatorie un diagnostikas pakalpojumi. Attiecīgu rīkojumu pagājušajā nedēļā parakstīja veselības ministre Ilze Viņķele.

Atjaunoto medicīnisko pakalpojumu vidū ir valsts piena dziedzeru vēža skrīnings (mamogrāfija), virkne izmeklējumu ar ģimenes ārsta nosūtījumu, vairāku ārstu-speciālistu primārās konsultācijas, zobārstu pakalpojumi.

Аппарат для искусственной вентиляции легких - Sputnik Latvija
Bioloģe aprakstīja, kā Covid-19 iespaido pacientu smadzenes un plaušas

Ar ģimenes ārsta vai ārsta-speciālista nosūtījumu kopš šodienas var taisīt ehokardiogrāfiju, ultrasonogrāfiju, rentgenu, datortomogrāfiju, doplerogrāfiju, kodola magnētisko rezonansi un elektrokardiogrāfiju. Ir atjaunotas arī primārās endokrinologu, kardiologu, reimatologu, pulmonologu, oftalmologu un neirologu konsultācijas.

Taču medicīnas iestādēm ir jāievēro virkne drošības pasākumu. Minētos pakalpojumus medicīnas iestādes drīkst sniegt no plkst. 9:00 līdz 16:00, un ir jāierobežo pacientu skaits, kuri vienlaikus atrodas telpās, kā arī nozīmēt precīzu vizītes laiku.

Slimnīcām ir jānodrošina mediķiem un pacientiem individuālie aizsarglīdzekļi, kā arī pēc katra pacienta vizītes ir jāveic dezinfekcija.

Ziņu lente
0