Lieldienās jāapsveic latviski! Latvijas ĀM vadītājs aizvainoja latviešus ar krievu valodu

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs neapdomīgi apsveica pareizticīgos Latvijas iedzīvotājus Lieldienās krievu valodā, par ko drīz vien dabūjis pa mici.

RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. Savā Twitter mikroblogā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs publicēja Lieldienu apsveikumu Latvijas un pasaules pareizticīgajiem.

"Apsveicu Latvijas un pasaules pareizticīgos Kristus Augšāmcelšanās svētkos! Kristus Augšāmcēlies!" uzrakstīja krieviski Latvijas ĀM vadītājs.

Komentāros lietotāji uzreiz akcentēja uzmanību uz to, ka Latvijas ārlietu ministrs savu apsveikumu uzrakstījis krievu valodā.

Twitter latviešu segmentā nonāca pie secinājuma, ka Rinkēvičs ir apsveicis tikai krievvalodīgos. Taču pareizticīgo vidū ir gan latvieši, gan ukraiņi, gan baltkrievi, pauda sašutumu lietotāji.

"Tie ir tikai krievu svētki, vai padomju cilvēku svētki," uzrakstīja viena no aizvainotajām. "Kā Latvijas ārlietu ministrs, kas ir valsts seja, var nezināt to?" vaicā viņa.

"Kādā valodā būtu jābūt valsts pārstāvja apsveikumam, bet protams, tikai un vienīgi LATVISKI!" pavēlēs tonī uzrakstīja sašutuma pilnā pilsone.

Cits lietotājs uzrakstīja, ka vispār nebija gaidījis šādu izlēcienu no ministra puses. Bet vēl kāds vispār nosauca Rinkēviču par "putinistu" un lika viņam kaunēties.

Kā 2018. gadā parādīja pētījumu centra SKDS aptauja, katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs ir pareizticīgais. Par katoļiem sevi nosauca aptuveni 20% iedzīvotāju, par pareizticīgajiem – aptuveni 26%, par luterāņiem – 17%.

Ziņu lente
0