"Tu neesi viena": aktīvisti Rīgā izvadā bezmaksas pusdienas nogurušām māmiņām

© AFP 2023 / EZRA SHAW / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFPМать с детьми дома во время самоизоляции
Мать с детьми дома во время самоизоляции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koronavīrusa epidēmijas laikā uzņēmēju grupa no Rīgas nolēmusi izvadāt pusdienas nogurušām māmiņām. Kā paziņot, ja kādai no jūsu paziņām vajadzīgs tāds atbalsts?

RĪGA, 18. aprīlis — Sputnik. Uzņēmēju grupa Rīgā nolēmusi atbalstīt māmiņas epidēmijas periodā, stāsta TV3.

Iniciatīvas autori uzskata, ka tagad, kad daudzām māmiņām jāstrādā no mājām un vēl jāpalīdz mācību procesā savām atvasēm, nākas strādāt "nonstop" režīmā un bez brīvdienām. Viņām palīgā nāk uzņēmēji, kuri nodrošina brīvpusdienas un atved tās uz mājām. Bieži vien uz iesaiņojuma viņi mēdz uzrakstīt kaut dažus siltus vārdus, piemēram, "Tu neesi viena".

Projektu finansē uzņēmējs Gabriels Ļevins-Cafrirs, kas nodarbojas ar juvelierizstrādājumiem. Viņš skaidroja, ka šī projekta pamatdoma ir parūpēties par nogurušām māmiņām, jo bieži vien viņām nav pat laika apsēsties un iedzert kafiju.

"Atgriezeniskā saite bija kolosāla! Komentāri bija vairāki, un pēc desmitā komentāra es vairs nevarēju tos lasīt, jo morāli bija grūti: jo māmiņas rakstīja, kā mēs viņām palīdzējām un kā trāpījām problēmā," stāstīja juvelieris.

Akcijā iesaistījies arī auto nomas īpašnieks Andrejs Tesmeņeckis. Krīzes dēļ darba kļuvis mazāk, tāpēc viņš sāka palīdzēt nogādāt brīvpusdienas māmiņām.

"Piegādājot pusdienas, es tiešām redzu, ka jā, māmiņas ir nogurušas, bet viņas ir priecīgas, ka viņas nav vienas, ka nav palikušas viens pret vienu ar bērnu, bez bērnudārza, bez skolas, un liels gandarījums redzēt atsauksmi no viņu puses," stāsta Tesmeņeckis.

Akcija sākās pirms nedēļas, atklāj idejas autore Ksenija Solovjova. Viņa ir pārliecināta: māmiņu brīvpusdienās nav runa par ēdināšanu un naudas trūkumu.

"Tas ir par atbalstu, par rūpēm, no sirds sirdī. Gribu raudāt… Jo tā ir cilvēcība, cilvēcība," atzīmēja Ksenija Solovjova.

Ja jūs zināt vai jūtat, ka kādai māmiņai šāds atbalsts būtu svarīgs, sazinieties ar projekta autoriem pa tālruni: 28713889.


Ziņu lente
0