Krievijas vēstniecība Latvijā iniciējusi zibakciju par godu Uzvaras dienai

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasГеоргиевская ленточка
Георгиевская ленточка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība aizsākusi zibakciju "Ar Uzvaru sirdīs!". Lai tajā piedalītos, jāieraksta video ar Georga lentīti.

RĪGA, 16. aprīlis — Sputnik. Krievijas vēstniecība aizsākusi tīmekļa zibakciju "Ar Uzvaru sirdīs!". Ziņa par to sniegta vēstniecības lapā Facebook.

Diplomātiskā pārstāvniecība ierosina ierakstīt īsu video ar Georga lentīti un publicēt to ar tēmturi #с_Победой_в_сердцах.

Publikācijā redzams video piemērs – tajā dažādi cilvēki piesprauž Georga lentīti sev pie apģērba, krūšu kreisajā pusē, pie sirds.

Tā vēstniecība ierosina, uzturoties mājās un nepārkāpjot karantīnu, godāt atmiņas par Lielo Uzvaru un paust pateicību un cieņu veterāniem un visiem, kuri ziedojuši dzīvības cīņā pret vācu fašistiskajiem okupantiem.

"Georga lentīte – tā ir Lielā Tēvijas kara piemiņas zīme," uzsvēra vēstniecībā.

Pēc zibakcijas 2020.gada maijā visas publikācijas tiks samontētas vienā videoierakstā un publicētas vēstniecības kanālā YouTube.

Iepriekš Latvijā ieviests ārkārtas situācijas režīms koronavīrusa pandēmijas dēļ. Uzvaras dienas svētki atcelti, jo aizliegts pulcēties vairāk nekā diviem cilvēkiem.

Вице-мэр Риги Вадим Баранник у памятника Свободы в День Лачплесиса - Sputnik Latvija
Baraņņiks: Uzvaras dienu Rīgā nosvinēs kā nākas

Karantīnas pasākumi, kuru mērķis ir apturēt koronavīrusa izplatību, pieņemti daudzās pasaules valstīs. Cilvēki pārdomā, kā nosvinēt Uzvaras dienu 9.maijā, neizejot no mājām.

Piemēram, formātu maina akcija "Nemirstīgais pulks". Ārvalstīs dzīvojošo Krievijas tautiešu vispasaules koordinācijas padome jau sākusi gatavoties akcijai "Nemirstīgais pulks – bez robežām!"

Šogad "Nemirstīgo pulku" plānots organizēt internetā. Akcija notiks gan krievu valodā, gan citu valstu valodās, kas piedalīsies pasākumā.

Ikviens var pievienoties gājienam tiešsaistē ar tēmturiem: #мояистория #победунеотнять #Победа75 #бессмертныйполкбезграниц #victory75 #бессмертныйполк #нашапобеда #соотечественники #russiancompatriots.

Ziņu lente
0