Covid-19 slimnieks: palūdza parādīties pie loga Jūrmalā, bet es esmu Rīgā

© Sputnik / Iliya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasПациент городской клинической больницы № 40 в Коммунарке смотрит в окно
Пациент городской клинической больницы № 40 в Коммунарке смотрит в окно - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policijas pārstāvji ne uzreiz atrada ar jauno koronavīrusu inficēto cilvēku, lai pārliecinātos, ka viņš ievēro karantīnu.

RĪGA, 15. aprīlis – Sputnik. Ar Covid-19 inficējies Latvijas iedzīvotājs Alens pastāstīja radio Baltkom raidījumā "Abonents pieejams" par to, kā valstī tiek kontrolēta ar koronavīrusu saslimušo pašizolācija.

Pēc viņa sacītā, viņam vairākas reizes zvanīja policijas pārstāvji, lai pārliecinātos, ka viņš ievēro karantīnu un atrodas pašizolācijas vietā, taču kur tieši šī vieta atrodas, policisti nesaprata uzreiz.

"Pagājušajā nedēļā man zvanīja policija, pateica pieiet pie loga. Es piegāju pie loga, saku, es jūs neredzu. Un viņi mani neredzēja. Izrādās, viņi mani meklēja pēc manas parastās dzīvesvietas Jūrmalā, taču pašizolāciju es ievēroju Rīgā," sacīja Alens.

Nākamajā dienā policisti piezvanīja viņam atkal un precizēja viņa adresi.

Tāpat viņš pastāstīja, ka konsultējas ar savu ģimenes ārstu, taču ne katru dienu, un pagaidām viņam esot sūdzības tikai par klepu.

Латвийская полиция - Sputnik Latvija
Tagad jau 4000 eiro: ļaunprātīgajam pašizolācijas pārkāpējam atkārtoti izrakstīts sods

"Es nesazinos ar ārstiem katru dienu. Periodiski sazinos ar ģimenes ārstu. Principā, pagaidām esmu konsultējies tikai saistībā ar klepu, jo nekādu citu veselības traucējumu man neparādījās, un visi simptomi, izņemot klepu, ir aizgājuši," sacīja viņš.

Šonedēļ plašu rezonansi guva Covid-19 inficētā vīrieša gadījums, kurš divās dienās divas reizes pameta dzīvesvietu un saņēma divus sodus par kopējo summu 4000 eiro apmērā.

Valsts policija atgādina, ka pašizolācijas un karantīnas ievērošana ir obligāta, un šie pasākumi nav ieviesti tāpat vien, bet lai uzlabotu epidemioloģisko situāciju valstī. Koronavīrusa saslimstības izaugsme vai kritums ir atkarīgi no katra sabiedrības locekļa lēmumiem.

Likumsargi lūdz ziņot par pulcēšanās aizlieguma, pašizolācijas vai fiziskās distancēšanās pārkāpumiem pa tālruni 110.

Ziņu lente
0