Degvielas tirgotāji brīdina: benzīna cenu samazināšanās Latvijā nav pamats priekam

© pixabayКанистра
Канистра - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Benzīna zemā cena nepriecēs, kad vispār nebūs naudas tā iegādei: degvielas tirgotāji par koronavīrusa krīzes šausmām Latvijā.

RĪGA, 11. aprīlis — Sputnik. Latvijas degvielas tirgotāju asociācijas vadītājs Ojārs Karčevskis intervijā radio Baltkom atklāja divus jaunumus – labu un sliktu.

Sāksim ar labajām ziņām. Karčevskis informēja patērētājus par to, ka degvielas cenas valstī jau vidēji kritušās par 20 centiem. Vēl vairāk, tās turpinās samazināties.

Tagad - sliktā ziņa: LDTA vadītājs uzskata, ka koronavīrusa pandēmijas radītā krīze tik smagi skars iedzīvotājus, ka benzīna cenu krišanos neviens nepamanīs.

Международная выставка автоиндустрии Auto 2019 - Sputnik Latvija
Pasaules krīze: kā uz to reaģē degvielas cenas Baltijas valstīs

Pēc uzņēmēja domām, šī krīze pašos pamatos mainīs arī iedzīvotāju dzīves līmeni un pat pašu ekonomikas jēdzienu. Karčevskis atzīmēja, ka pat prieks, ko radīja apkures rēķinu samazināšanās siltās ziemas dēļ, nekompensēs pandēmijas radīto ekonomisko šoku.

Iepriekš vēstīts, ka Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina: trešajai daļai iedzīvotāju nav nekādu iekrājumu nebaltai dienai.

Aptaujas dati tāda, ka tūkstošiem mājsaimniecību, 29,8% ģimeņu varēs saglabāt agrāko dzīves līmeni vairāk nekā trīs mēnešus, pateicoties saviem iekrājumiem, 40,9% ģimeņu – ne vairāk kā trijus mēnešus, 29,3% mājsaimniecību dzīvo no vienas algas līdz otrai.

Lielākie iekrājumi ir iedzīvotājiem Rīgā un novados galvaspilsētas apkaimē: vairāk nekā pieci tūkstoši eiro ir krājumā 36% Rīgas un Pierīgas iedzīvotāju, Kurzemē – 26%, Zemgalē un Latgalē – 25%, Vidzemē – 23%.

Ziņu lente
0