Ievēro noteikumu "2 un 2": par ko policija piespriedusi sodu 1000 eiro apmērā

© Sputnik / Sergey MelkonovЛюди соблюдают социальную дистанцию, передвигаясь в центре Риги
Люди соблюдают социальную дистанцию, передвигаясь в центре Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gadās arī tādi pārkāpēji, kuri atklāti apgalvo policistiem, ka viņiem nospļauties par sociālās distancēšanās noteikumiem. Kārtības sargi pastāstīja par ikdienas cīņu ārkārtas situācijas režīmā un aicināja ziņot par ierobežojumu neievērošanu.

RĪGA, 11. aprīlis — Sputnik. Patlaban lielākais sods par fiziskās distancēšanās prasību neievērošanu sastādījis 1000 eiro, Valsts policija informēja Facebook.

Янис Иесалниекс - Sputnik Latvija
NA deputāts ieteica iedzīvotājiem nēsāt maskas un neaizmirsa iedzelt krieviem

Ne vienu reizi vien kārtības sargiem nācies piedzīvot, ka cilvēki atklāti un spītīgi neievēro ārkārtas situācijas režīma prasības, it īpaši distancēšanos publiskās vietās, un ignorē policijas brīdinājumus.

Trešdien, 8. aprīlī, Alūksnē četriem vīriešiem piemērots sods kopsummā par 1450 eiro. Trim vīriešiem nāksies samaksāt 150 eiro katram, bet ceturtajam – 1000 eiro sods. Viņu policija iepriekš jau vairākkārt brīdinājusi par divu metru distances ievērošanu, tomēr vīrietis arī atkārtoti ignorēja policijas brīdinājumus un apliecināja, ka turpinās neievērot ierobežojumus.

Līdzīgs gadījums fiksēts 1. aprīlī: vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts ar 50 eiro naudas sodu, atkārtoti pārkāpis fiziskās distancēšanās noteikumus. Otrajā reizē par vīrieša izteikto nevēlēšanos ievērot noteikumus policijai ziņoja kāds tirdzniecības centrs.

Šoreiz pārkāpējam piespriests 300 eiro sods, jo pēc atkārtota brīdinājuma vīrietis attrauca, ka viņam "uzspļaut uz šiem noteikumiem", viņš tāpat tos neievēros.

Kopš 13. marta līdz 8. aprīlim Valsts policija kopā ar pašvaldības policiju veikusi kopumā 23 945 pārbaudes un noformējusi 278 administratīvā pārkāpuma protokolus par ārkārtējās situācijas ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu. No tiem 79 gadījumos fiksēta pašizolācijas noteikumu neievērošana, bet 199 – pulcēšanās, fiziskās distancēšanās un noteiktā darba laika neievērošana. 121 no šiem protokoliem ir tieši par fiziskās distancēšanās neievērošanu publiskās ārtelpās un iekštelpās – nav ievērota formula "2 un 2" jeb savstarpējā divu metru distance un ne vairāk kā divas personas.

В Парке Победы в Риге цветет сакура - Sputnik Latvija
Mūs var sagaidīt nepatīkami pārsteigumi: Latvijas iedzīvotājus aicina saglabāt distanci

Šobrīd sods svārstās no 10 līdz 450 eiro, lielākoties pārkāpējiem piemērots 10 eiro naudas sods.

Policija aicina ārkārtējās situācijas ierobežojumus uztvert nopietni, tie nav ieviesti tāpat vien – tas ir veselības un drošības jautājums

"Atkārtoti atgādinām, ka policijas mērķis nav sodīt, bet gadījumos, ja klaji un rupji tiks pārkāpti ierobežojumi un aizliegumi, draud sods līdz pat 2000 eiro.

Tāpat, ja tavā rīcībā ir informācija par kādu, kurš neievēro noteiktos pulcēšanās, pašizolācijas vai fiziskās distancēšanās ierobežojumus, rīkojies un zvani policijai - 110! Tu esi viena zvana attālumā, lai, iespējams, glābtu kāda cilvēka dzīvību un samazinātu vīrusa izplatību!" rakstīja policijas pārstāvji.

Iepriekš vēstīts, ka 7. aprīlī Latvijas valdība pagarināja ārkārtas situācijas režīmu līdz maija vidum, taču stingrākus noteikumus nepieņēma. Iedzīvotāji joprojām var bez ierobežojumiem iziet no mājokļiem, tomēr viņu pienākums ir ievērot sociālās distances noteikumus.

Ziņu lente
0