Kas Latvijā strādā attālināti

© Pixabay / Free-PhotosОфис
Офис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Attālinātā darba iespējas visbiežāk ir cilvēkiem ar augstāko izglītību un labu algu, taču arī viņiem neklājas viegli.

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Pusei Latvijas iedzīvotāju (50,4%) darba devējs ārkārtas situācijas periodā ļauj strādāt attālināti. Par to liecina aptauja, ko organizēja mobilo sakaru operators Tele2.

Aptauja norisinājās laikā no 27.marta līdz 1.aprīlim, tajā piedalījās 707 respondenti.

Sabiedriskā sektora darbinieki strādā attālināti biežāk (53%) salīdzinājumā ar privātā sektora darbiniekiem (47%). Mazākās attālinātā darba iespējas ir tirdzniecības darbiniekiem (33%).

Павилостский порт - Sputnik Latvija
Piecsimt eiro par graustu: rīdzinieki bēg no vīrusa uz Pāvilostu

Nelielo algu saņēmējiem iespējas strādā mājās ir daudz mazākas. Visbiežāk attālināti strādā cilvēki ar augstāko izglītību (64%) un lieliem ienākumiem (71%).

Daudziem darbs no mājām neveicas – 54% aptaujāto pastāstīja, ka pēc ārkārtas situācijas režīma izsludināšanas viņiem samazinājusies atdeve.

Viens no šī faktora iemesliem ir nepietiekamais tehniskais aprīkojums. Piemēram, datoru dažkārt nākas lietot kopā ar citiem ģimenes locekļiem, kuri tāpat strādā vai mācās attālināti.

Aptaujas ietvaros sniegtā informācija liecina, ka 58% attālināti strādājošo darbinieku darba devējs nodrošina ar datortehniku, 38% apmāca izmantot attālināto sakaru risinājumus, savukārt trešajai daļai (32%) darba devējs apmaksā mobilos sakarus.

Ziņu lente
0