Latvijā miris vēl viens pacients ar koronavīrusu

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasТестирование проб на коронавирус
Тестирование проб на коронавирус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā saglabājas iedzīvotāju testēšanas temps, kuriem pastāv aizdomas par inficēšanos ar koronavīrusu, diennakts laikā seši pozitīvi rezultāti.

RĪGA, 8. aprīlis – Sputnik. Latvijā reģistrēta otrā pacienta nāve, kuram bija apstiprināts koronavīruss. Aizritējušajā diennaktī ir atklāti vien seši jauni Covid-19 gadījumi, kopumā ir inficēti 548 cilvēki, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs.

Kopumā aizritējušajā diennaktī Latvijā tika veikti 1122 koronavīrusa testi. Diagnoze apstiprinājusies tikai sešiem cilvēkiem. Kopumā valstī ir veikti jau 22 575 izmeklējumi, infekcija apstiprināta 548 cilvēkiem. Stacionāri ārstējas 41 pacients, trim no tiem saslimšana norit smagā formā.

Pašlaik Latvijā ir reģistrēti divi pacientu nāves gadījumi, kuriem tika atklāts koronavīruss. Abos gadījumos saslimšana notika smagā klīniskā formā, un pacientu nāve iestājās cienīgā vecuma un citu nopietnu slimības klātbūtnes dēļ. Runa ir par 99 gadus vecu sievieti, kura nomira pagājušajā nedēļā, un 75 gadus vecu vīrieti, kurš nomira Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā, kur viņš tika nogādāts pirms nedēļas.

Epidemioloģiskā izmeklēšana konstatēja, ka vīrietis inficējās no ģimenes locekļa, kuram bija apstiprināta Covid-19 diagnoze. Šis ir viens no gadījumiem, kurš epidemioloģiski ir saistīts ar uzliesmojumu Jelgavā, kur saslima apbedīšanas biroja darbinieki un klienti.

Врач в маске - Sputnik Latvija
Ārkārtējā situācija Latvijā pagarināta līdz 12. maijam

Pašlaik tiek gaidīts slēdziens par vēl kāda cilvēka nāves iemeslu patversmē "Zilais krusts", kur tika reģistrēts koronavīrusa uzliesmojums. Šim cilvēkam nebija acīmredzamu saslimšanas pazīmju, un pagaidām nav zināms, vai viņa nāve ir saistīta ar koronavīrusu.

Atgādināsim, ka Latvijā ir spēkā ārkārtējās situācijas režīms. Visi starptautiskie pasažieru pārvadājumi ir apturēti, masveida pasākumi ir aizliegti, skolas un augstskolas pārgājušas pie tālmācību režīma. Pilsētās darbojas vīrusa izplatības ierobežošanas pasākumi, pilsoņiem ir jāievēro 2 metru distance vienam no otra atrodoties sabiedriskās vietās.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir reģistrēti jau vairāk nekā 1,35 miljoni inficēšanās gadījumu, gandrīz 76 tūkstoši cilvēku ir miruši.

Ziņu lente
0