Politika

Rīgas domes vēlēšanas atkal tiek pārceltas

© Sputnik / Sergey MelkonovТабличка на здании Рижской думы
Табличка на здании Рижской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš ārkārtas vēlēšanas galvaspilsētā bija plānots rīkot aprīlī, pēc tam tās pārcēla uz jūniju, tagad tās notiks septembrī.

RĪGA, 7. aprīlis – Sputnik. Koalīcijas partijas nolēmušas pārcelt Rīgas pašvaldības ārkārtas vēlēšanas uz septembri, vēsta LSM.lv.

Premjerministrs Krišjānis Kariņš pēc Koalīcijas sadarbības padomes sēdes paskaidroja, ka Latvijā joprojām saglabājas draudi iedzīvotāju veselībai saistībā ar globālo koronavīrusa pandēmiju, kā arī ir aizliegti masveida pasākumi.

Лаборатория инновационных медицинских технологий в Долгопрудном - Sputnik Latvija
Viedoklis
Koronavīruss izgudrots Latvijā? Kāpēc gan ne?

Iepriekš Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas tika pārceltas no 25. aprīļa uz 6. jūniju, arī ierobežojumu dēļ, kas ir saistīti ar ārkārtējās situācijas režīmu.

Likums par Rīgas domes atlaišanu tika pieņemts pēc tam, kad galvaspilsētas pašvaldībā trīs sēdes pēc kārtas nenotika kvoruma trūkuma dēļ.

Neskaitot to, iepriekšējā Rīgas domes sasaukuma atlaišanas iemeslu vidū norādīts, ka pašvaldība pieļauj pretlikumīgas darbības un nepilda likumā noteiktās prasības par atkritumu utilizāciju, Pašvaldību likuma un citu normatīvo aktu prasības. To nepalīdzēja panākt arī ārkārtējā stāvokļa ieviešana Rīgā atkritumu apsaimniekošanas jomā, tiek ziņots likuma anotācijā.

Ziņu lente
0