Policija šokā: iedzīvotāji spļauj virsū policistiem un saka, ka slimo ar koronavīrusu

© Sputnik / Sergey MelkonovПолиция Латвии
Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena sacītā, policijai šajās dienās klājas grūti; visi agresīvie izlēcieni attiecībā pret likumsargiem tiks stingri izmeklēti.

RĪGA, 7. aprīlis – Sputnik. Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens pastāstīja, ka atsevišķi pilsoņi ārkārtējās situācijas periodā Latvijā uzveda ārkārtīgi agresīvi, ir bijuši gadījumi, kad cilvēki spļāva virsū policistiem, un pēc tam teica, ka slimo ar Covid-19, raksta Mixnews.lv.

Ministrs piebilda, ka šādi gadījumi nepaliks bez uzmanības. Pašlaik attiecībā pret šiem pilsoņiem ir iesākti administratīvā pārkāpuma procesi.

Министр обороны Латвии Артис Пабрикс - Sputnik Latvija
"Kāds kauns": Latvijas iedzīvotājus šokējis aizsardzības ministra lūgums ziedot naudu

"Būs daudz bargāki pasākumi," sola Ģirģens.

Kopumā pašlaik ir sastādīti 105 protokoli par ārkārtējā situācijas laikā noteikto noteikumu, ierobežojumu un aizliegumu pārkāpumiem.

Atgādināsim, ka Latvijā ir spēkā ārkārtējās situācijas režīms. Visi starptautiskie pasažieru pārvadājumi ir apturēti, masveida pasākumi ir aizliegti, skolas un augstskolas pārgājušas pie tālmācību režīma. Pilsētās darbojas vīrusa izplatības novēršanas noteikumi, pilsoņiem publiskās vietās ir jāievēro 2 metru distance.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 izplatību par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir reģistrēti jau vairāk nekā 1,3 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 74 tūkstoši cilvēku ir miruši.

Ziņu lente
0