"Kāds kauns": Latvijas iedzīvotājus šokējis aizsardzības ministra lūgums ziedot naudu

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр обороны Латвии Артис Пабрикс
Министр обороны Латвии Артис Пабрикс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks aicināja lielveikala "Sky" apmeklētājus ziedot naudu mediķiem – Latvijas iedzīvotāji, izskatās, uztvēruši to kā ņirgāšanos un skarbi izkritizēja politiķi.

RĪGA, 7. aprīlis – Sputnik. Aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Attīstibai/Par!") aizvadītajās brīvdienās publicēja Twitter mikroblogā aicinājumu materiāli atbalstīt tos, kas šobrīd izrādījies cīņas ar koronavīrusa uzliesmojumu priekšgalā – medicīnas nozares darbiniekus.

Taču Latvijas iedzīvotāji, izskatās, nenovērtēja politiķa cēlo aicinājumu – viņu dusmas izraisīja gan ziedojumu vākšanas metode (ar lielveikala starpniecību, kurš pozicionē sevi kā premium klases tirdzniecības centrs), gan tas fakts, ka to dara tās pašas valdība koalīcijas pārstāvis, kura pirms pusgada "piemānīja" mediķus, atsakoties izpildīt likuma priekšnosacījumu par algas palielināšanu nozares darbiniekiem par 20%, sākot ar 2020. gadu.

"Sky veikalu ķēdē, lieliska iespēja noziedot mūsu mediķiem. Maksājot rēķinu ar karti vienkārši pieskaitiet kādu eiro. Atbalstīsim tos, kuri par mums rūpējās!" aicināja aizsardzības ministrs Artis Pabriks Twitter vietnē.

​Sociālo tīklu lietotāji uzreiz valdības koalīcijas loceklim atsauca atmiņā atteikšanos izpildīt savus solījumus.

​"Arti, Jūs nudien varējāt ar saviem koalīcijas partneriem nomazgāt savu kauna traipu un atteikties no partijām piešķirtās naudas par labu mediķiem, kuri stāv sardzē par mūsu un Jūsu veselību," aicina politiķi lietotāja ar segvārdu Mežroze.

​"Ārprāts, kāds kauns!" lakoniski pauž sašutumu Raivo Šteinbergs.

​"Pabrik, Tu tiešām sāc jūgties? Bezkaunības paraugstunda?" vaicā politiķim Aivis.

​"Cilvēkiem, kas reāli spēj ietekmēt budžeta izlietojumu nav jāaicina ziedot mediķu algām, nav jāpiedalās visādās dod5 akcijās Vecrīgā utml., jo tieši jūs esat tie, kas spēj šo visu sakārtot valstiskā līmenī. Šis te parāda, cik šķībi ir saliktas prioritātes budžetā," atzīmē Igors Prokofjevs.

​"Šodien SKY veikalos laba cena mīdijām. Rindu arī nav. Pērkot 3 Moetus, tiek ziedota viena bahila mediķim. Bet lietota, no Skandināvijas. Tās vislabāk atbilst mūsu purvainajai videi," sarkastiski komentē ministra tvītu Edijs Majors.

​"Tas ir cinisma kalngals – visšaubīgākās Aizsardzības ministrijas ministrs ar vistreknāko un nepamatotāko budžetu, kurš tiek zagts no pa labi un pa kreisi, aicina "ziedot pa kādam eiro mediķiem" visdārgāko lielveikalu tīklā, kur pa ieirkšanās ir pa kabatai tikai ierēdņiem," sašutumu pauž nāriņa-kāriņa.

Nepalika malā arī politiķi. Rīgas domes "Gods kalpot Rīgai" frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko arī nepalaida garām iespēju pakritizēt aizsardzības ministru, nosaucot Pabrika rīcību par divkāršu cinismu.

"Sākumā šī valdība gada budžetā "piemānīja" mediķus ar iepriekš izsludināto algu palielināšanu. Turklāt pats ministrs Pabriks bija pret algu palielināšanu mediķiem. Pēc tam ministrs Pabriks, kura iestāde nesaprotami kam tērē vairāk nekā 663 000 000 eiro gadā, aicina ziedot mediķiem, veicot pirkumus ne tajā lētākajā veikalā SKY. P.S. Marija Antuanete ar savām kūkām devās atpūtā," rezumēja deputāts.

Ziņu lente
0