Kultūras ministrija lūdz valdību atbalstīt visus Latvijas medijus

CC0 / freeimage4life / Мужчина держит пульт перед телевизором, архивное фото
Мужчина держит пульт перед телевизором, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptuveni 3,7 miljonus eiro Latvijas Kultūras ministrija lūdz piešķirt visu Latvijas mediju atbalstam ārkārtējās situācijas periodā.

RĪGA, 6. aprīlis – Sputnik. Saeimas deputāts Gatis Eglītis pastāstīja, ka jau šonedēļ Latvijas valdība izskatīs Kultūras ministrijas piedāvājumu par finanšu atbalsta piešķiršanu medijiem, vēsta Mixnews.lv.

Kultūras ministrijas sagatavotā palīdzības pakete iekļauj sevī piedāvājumu piešķirt visu veidu Latvijas medijiem finansējumu 3,7 miljonu eiro apmērā.

Eglītis atzīmēja, ka norādītā summa vēl var tikt mainīta apspriešanas gaitā koalīcijas līmenī.

​Latvijas kultūras ministrs Nauris Puntulis iepriekš, runājot par atbalstu medijiem, paziņoja, ka neviens netiks aizmirts. Viņš atzīmēja, ka visiem ir saprotama situācija, kurā ir nokļuvuši masu mediji – reklāmas ienākumi krīt, bet darba apjoms tikai un vienīgi pieaug.

Iepriekš Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ivars Āboliņš Latvijas Radio intervijā paziņoja, ka šobrīd masu mediju nozare atrodas uz kraha robežas. Un ja šāda situācija turpinās izplatīties, tuvāko mēnešu laikā Latvija saskarsies ar masveida mediju slēgšanu. Turklāt, pēc viņa prognozēm, slēgties var arī lielie mediji.

Ziņu lente
0