Miljoniem masku un respiratoru netika piegādāti Latvijai noteiktajā laikā

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasЗапуск производства тканевых масок
Запуск производства тканевых масок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liela krava, kas sastāv no miljoniem masku un respiratoru, uz pāris dienām aizkavēsies, pirms nokļūs Latvijā.

RĪGA, 6. aprīlis – Sputnik. Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Sintija Gulbe pastāstīja par 4,5 miljonu masku un 970 tūkstošu respiratoru likteni, kas tika nosūtīti Latvijai, vēsta Mixnews.lv.

Gulbe paskaidroja, ka Latvijai pagaidām pietiek aizsarglīdzekļu un nelielas aizkavēšanās dēļ valsts necietīs.

Un nav arī brīnums, ka krava kavējas, jo koronavīrusa pandēmijas dēļ loģistikas procesi šobrīd strādā ne tika precīzi, kā agrāk.

Встреча с Джоржио Армани - Sputnik Latvija
Modes nams Armani šūs medicīnas halātus, savukārt Latvijas ieslodzītie – maskas

Kravai ir jābūt piegādātai līdz otrdienas vakaram, 7. aprīlī. Savukārt nedēļas sākumā turpināsies masku izdalīšana no kravas partijas, kas tika piegādāta Latvijai iepriekš.

Maskas un respiratorus izdala sekundārās medicīniskās aprūpes iestādēm, farmaceitiem, stomatologiem, ģimenes ārstiem, policistiem, robežsargiem un pansionātu darbiniekiem.

Marta beigās Latvijā no Ķīnas ar speciālu airBaltic reisu tika piegādāti 900 tūkstoši medicīnisko sejas masku un 80 tūkstoši respiratoru. Krava sastāvēja no 619 kastēm, svēra 5,1 tonnu un apjomā sastādīja 47 kubikmetrus.

Tikmēr ārkārtējās situācijas periodā Latvijas iedzīvotāji paši metušies palīdzēt viens otram. Tostarp Jūrmalā ir izveidota trīs slāņu sejas masku darbnīca, kur šuvējas strādā ar mērķi pasargāt savus radus un apkaimē strādājošos mediķus.

Ziņu lente
0