Rīgā informē par aizliegumu pulcēties krievu valodā! Latviete sašutumā, Ušakovs iejaucās

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков во время митинга на Ратушной площади
Мэр Риги Нил Ушаков во время митинга на Ратушной площади - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latviešu žurnāliste pasūdzējās, ka paziņojumi par pulcēšanās aizliegumu krievu valodā iedzen viņu padomju pagātnē. Bijušais Rīgas mērs ātri vien reaģēja uz sūdzību – jā, jā, tas viss Latvijā krievu dēļ, tie bija viņi, kas šķaudija virsū un latviski nesaprot.

RĪGA, 5. aprīlis – Sputnik. "Pa manu ielu nobrauca policija ar skaļruni par pulcēšanos. Visu laiku tikai krievu valodā. Pēkšņi pārņema sajūta, ka esmu PSRS. Nepaspēju nofilmēt. Neredzēju, vai pašvaldības policija, vai valsts," uzrakstīja savā Twitter mirkoblogā SA speciāliste Iveta Daine, kura, acīmredzot, kļuva par liecinieci tam, ka policisti atgādina pilsoņiem par aizliegumu pulcēties vairāk par diviem cilvēkiem reizē.

Uz šo publikāciju ātri vien reaģēja bijušais Rīgas mērs, esošais Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs. Savā Facebook viņš uzrakstīja atbildes publikāciju, apkopojot latviešu attieksmi pret Latvijas iedzīvotāju krievvalodīgo daļu.

Savu publikāciju viņš nosauca šādi "Par koronakretīniem – otrā daļa".

"Šobrīd nacionāli inficēto iedzīvotāju vidū kļuvis populāri sūdzēties, ka tieši krievi neievēro noteikumus. Protams, viņi pie visa ir vainīgi, šķauda nepareizajā virzienā, un brīdinājumus valsts valodā nesaprot. Pat ja Latvijā nokritīs radioaktīvs indīgs meteorīts, daži mūsu pasakainie tautieši pārdzīvos sakarā ar to, ka uz meteorīta nav uzrakstu latviešu valodā. Visiem jaukas brīvdienas! Bet šiem vienkārši nepievēršam uzmanību!" pazobojās Ušakovs.

Atgādināsim, ka iepriekš bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs un "Saskaņas" deputāti, kā arī sabiedriskie aktīvisti iepriekš izteica protestu saistībā ar to, ka Latvijas valsts iestādes izsūta iedzīvotājiem informāciju par koronavīrusa izplatību un par to, kā sevi pasargāt no saslimšanas, tikai un vienīgi latviešu valodā.
Ziņu lente
0