Vairāk par diviem? Kādi ierobežojumi Latvijā attiecas uz privāto transportu

© pexelsВодитель с пассажиром в салоне автомобиля
Водитель с пассажиром в салоне автомобиля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārkārtas situācijas apstākļos cilvēki biežāk izmanto automašīnas, bet policisti pārbauda arī personisko transportu.

RĪGA, 3. aprīlis — Sputnik. Patlaban policisti Latvijā strādā paaugstinātas gatavības režīmā, ņemot vērā koronavīrusa izplatības risku.

Epidēmijas izplatības apturēšanai valdība iepriekš aizliedza iedzīvotājiem pulcēties vairāk nekā divatā, ja viņi nav vienas ģimenes locekļi vai darba kolēģi.

Солнечным и ветреным субботним днем рижане потянулись на природу. Мол Мангальсалы стал прекрасным местом для прогулки - Sputnik Latvija
Distanci neievēro, neko nesaprot: koronavīrusu iznēsājuši gandrīz pa visu Latviju

Tomēr aizvien biežāk cilvēki tagad pārvietojas personiskajā transportā. Policistu uzdevums ir arī automašīnu pārbaude. Kas notiks, ja automašīnā brauc vairāk nekā divi cilvēki?

Policisti paskaidro: ja automašīnā ir vienas ģimenes locekļi vai kolēģi, sods viņiem nedraud.

Pie tam kārtības sargi uzsver, ka cilvēkiem pašiem ir jāaptver, cik nopietna ir situācija. Nepulcēties kompānijās ar nepiederošiem cilvēkiem un pat novērtēt, vai patiešām nepieciešams kaut kur doties kopā ar visu ģimeni.

Tāpat atgādināsim, ka divu metro distances ievērošana ir katra Latvijas iedzīvotāja pienākums līdz ārkārtējas situācijas beigām. Savukārt Valsts policijas galvenais uzdevums šajās dienās esot nevis sodīt, bet atgādināt, ka distances ievērošana ir pašu iedzīvotāju interesēs.

Jāpiebilst, ka informācijai par automašīnu pārbaudēm pievērsis uzmanību arī Rīgas bijušais mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs.

Iepriekš jau vēstīts, ka no otrdienas, 31. marta visā Latvijā Valsts policijas dienesta mašīnās uzstādītas skaņas iekārtas, ar kuru palīdzību atgādināt apkārtējiem par nepieciešamību ievērot divu metru distanci. Šie pasākumi veikti ar mērķi aizkavēt vīrusa Covid-19 izplatīšanos.

Pēdējā diennaktī Latvijā fiksēti vēl 12 jauni infekcijas gadījumi, ziņoja Slimību profilakses un kontroles centrs. Patlaban valstī saslimuši 458 cilvēki. Hospitalizēti 32 pacienti, 28 no viņiem slimības gaita ir vidēji smaga, trim tā norit smagā formā.

Ziņu lente
0