Infektologs: pilnas karantīnas režīms Latvijai nepalīdzēs

© Sputnik / Sergey MelkonovЗнак "Биоугроза" в Латвийском центре инфектологии
Знак Биоугроза в Латвийском центре инфектологии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galvenais Latvijas infektologs Uga Dumpis uzskata, ka pasaulē nav ideālas receptes cīņai ar koronavīrusa izplatību, taču tas, kas šobrīd tiek darīts Latvijā, arī neder.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Veselības ministrijas galvenais infektoloģijas speciālists Uga Dumpis ir pārliecināts, ka pilnas karantīnas un absolūtas izolācijas ieviešanu nevar uzskatīt par pareizu risinājumu koronavīrusa epidēmijas savaldīšanai Latvijā, raksta Tvnet.lv.

Speciālists uzskata, ka nepārtraukta sēdēšana mājās var izraisīt smagas psihoemocionālas traumas, kā arī saasināt iepriekš bijušās slimības, tādēļ ir nepieciešami citi pretošanās pasākumi Covid-19 izplatības novēršanai, ar kuriem sadzīvot būs vienkāršāk un neizjust liekas neērtības.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Latvijā atgriežas pēdējie repatrianti

Pēc Dumpja domām, ja visu apturēs pilnībā, vīruss vienalga nepametīs Latviju.

Infektologs uzsvēra, ka Latvijas iedzīvotāju repatriācija ir beigusies, tādēļ drīzumā būs skaidrs, cik ātri vīruss izplatījies valsts robežās, taču patlaban nereģistrēto inficēšanās gadījumu skaits joprojām nav liels.

Tomēr, spriežot pēc mērenās saslimušo statistikas pagājušajā nedēļā, var secināt, ka jaunā vīrusa izplatība Latvijā tomēr tiek kontrolēta, tādēļ pagaidām uztraukumam nav pamata.

"Ja tā būtu nekontrolēta, tad, piemēram, nedēļu vēlāk vienā dienā būtu vismaz 2-2,5 reizēm vairāk gadījumu. Līdz ar to pašreiz izskatās, ka mūsu ieviestie pasākumi vismaz ierobežo vīrusa izplatību Latvijā," paskaidroja Dumpis.

Pēc speciālista sacītā, pasaulē nav ideālas receptes, kā novērst šādas pandēmijas, tādēļ svarīga ir vienkārši pozitīva dinamika.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Krievijā ir izstrādāti trīs ārstniecības preparāti, kas varētu tikt izmantoti koronavīrusa izraisītās Covid-19 infekcijas ārstēšanai.

Ziņu lente
0