Mazmeita sameloja par vecmātes atvaļinājumu un nosūtīja ārstus pašizolācijā

CC0 / pxhere / Рука пожилой женщины
Рука пожилой женщины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sieviete nepastāstīja ārstiem patiesību par savas vecmātes neseno atvaļinājumu – tagad viņai draud kriminālatbildība.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Latvijas medicīnas darbinieki vērsās pie pacientiem ar lūgumu sēdēt mājās un nemānīt ārstus, raksta Press.lv.

Par iemeslu tam kļuva gadījums kādā slimnīcā, kur mazmeita atveda savu vecmāti, nebrīdinot ārstus, ka neilgi pirms tam viņa atgriezās no atvaļinājuma ārzemju kūrortā. Turklāt uzņemšanas nodaļā uz uzdoto jautājumu, vai vecmāte ir bijusi ārzemēs, mazmeita atbildēja, ka nav bijusi.

Елгавская городская Дума - Sputnik Latvija
Jelgavā atklāts koronavīrusa inficēšanās perēklis

Pēc dažām dienām, kad kļuva skaidrs, ka terapija nelīdz, vecmātei veica Covid-19 testu. Rezultāts izrādījās pozitīvs.

Tagad mazmeitai draud kriminālatbildība. Savukārt ārstiem, medmāsām, visiem, kas rūpējās par vecmāti, 14 dienas jāatrodas izolācijā. Un arī tiem, kas gulēja ar vecmāti vienā palātā. Kā arī tiem, ar ko apciemojušie tikās ārpus slimnīcas. Taču visvairāk ārsti uztraucas par pacientu, kuru šajā palātā atveda no reanimācijas.

"Kamēr nav vakcīnas vai zāļu, labākā iespēja ierobežot vīrusa izplatību – nesaslimt pašiem, palikt mājās. Lai mēs neatkārtotu Itālijas vai Spānijas scenāriju, kur situācija vairs nav kontrolējama," teikts mediķu paziņojumā.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Risku analīzes un infekcijas slimību profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs preses konferencē paziņoja, ka jaunā koronavīrusa infekcija Covid-19 ir atklāta vēl vairākiem medicīnas darbiniekiem.

Латышей и русских просят не выходить из дома: медики Латвии обратились к населению - Sputnik Latvija
Video
Uzrunāja latviski un krieviski: Latvijas mediķi aicina neiziet no mājas

Neskaitot iepriekš zināmos gadījumus – ārsts-onkologs Rīgas Stradiņa slimnīcā, trīs medicīnas darbinieki Rēzeknes slimnīcā, kā arī divi zobārsti Rīgas klīnikās – Covid-19 ir konstatēts vēl diviem zobārstiem. Tāpat ir saņemta informācija par medmāsu "vienā no ambulatorajām slimnieku aprūpes iestādēm". Ar vīrusu tika inficēts arī viens no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta šoferiem.

Perevoščikovs atzīmēja, ka inficēšanās gadījumu skaita pieaugums medicīnas darbinieku vidū liecina par to, ka tā ir viena no galvenajām riska grupām.

Šonedēļ Iekšlietu ministrija iesniegs valdībai likumdošanas grozījumus, kuri paredz bargākus sodus par prasību neievērošanu ārkārtas situācijas laikā.

Ziņu lente
0