Latvijā atgriežas pēdējie repatrianti

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovАэропорт Рига
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien Rīgā nosēdīsies pēdējā pasažieru lidmašīna – ārzemēs palikušos Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājus nogādās mājās ar airBaltic reisu.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Šodien notiks pēdējais speciālais airBaltic reiss no Frankfurtes uz Rīgu, ar kuru mājās varēs atgriezties ārzemēs esošie Latvijas iedzīvotāji, kā arī Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji, tiek ziņots lidsabiedrības mājaslapā.

Ar šo reisu varēs atgriezties līdz 140 cilvēkiem. Rīgā lidmašīna nosēdīsies plkst. 16:15. Pasažierus no lidostas izvedīs ar speciāliem autobusiem un nogādās pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai.

Vakar vakarā Ventspilī ieradās pēdējais prāmis ar repatriantiem no Nīneshamnas (Zievdrija). Lielākā daļa tā pasažieru bija Lietuvas pilsoņi ar privātiem automobiļiem. Valsts policija pavadīja viņu kolonnā no Ventspils ostas caur Liepāju līdz Lietuvas robežai. Tāpat ar prāmi ieradās astoņi Liepājas iedzīvotāji, kurus mājās nogādāja policijas konvoja.

Ārlietu ministrija brīdina visus ceļotājus, ka atgriešanās mājās nozīmē stingru ierobežojumu ievērošanu, tostarp 14 dienu pašizolāciju.

Ministru kabinets 14. martā pieņēma lēmumu apturēt starptautiskos pasažieru pārvadājumus Latvijā. Atgriezties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji varēja tikai ar lidmašīnu un prāmju repatriācijas reisiem, kurus organizēja ĀM sadarbībā ar trīs Baltijas valstu satiksmes ministrijām.

Ziņu lente
0