Pabriks pastāstīja, kā ārkārtas situācijas režīmā tiek sargātas Latvijas robežas

© Sputnik / Sergey MelkonovДорожный знак на въезде в Латвию
Дорожный знак на въезде в Латвию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Aizsardzības ministrijas vadītājs paziņoja, ka kontroles pastiprināšanas nolūkos uz Latvijas robežām dosies zemessargi un profesionālie kareivji.

RĪGA, 29. marts – Sputnik. Pēc Latvijas aizsardzības ministra Arta Pabrika sacītā, ārkārtas situācijas dēļ saistībā ar koronavīrusa pandēmiju, Latvijas robežu aizsardzībā tiks iesaistīti papildspēki, vēsta Rus.lsm.lv.

Pabriks paskaidroja, ka kontroles pastiprināšanai pie austrumu robežām uz turieni tiks nosūtīti 40 zemessargi un profesionālie kareivji, kā arī 10 autotransporta vienības. Pastiprinātu kontroli ieviesīs četros robežpunktos pie Latvijas un Igaunijas robežas un divus robežkontroles punktos pie Latvijas un Lietuvas robežas.

​Uz robežām dosies zemessargi no Vidzemes, Latgales un Rīgas brigādēm. Līdzi Vidzemes zemessargi paņems divas teltis, kas aprīkotas ātrās palīdzības vajadzībām.

Visi kareivji un zemessargi palīdzēs robežsargiem pārbaudīt dokumentus uz robežām ar mērķi novērst pārkāpumus.

Atgādināsim, ka iepriekš Latvijas Aizsardzības ministrija sagatavoja likuma grozījumus, saskaņā ar kuriem brīvprātīgās militarizētās grupas "Zemessardze" dalībniekiem, kuri izvairīsies no mobilizācijas ārkārtas situācijas gadījumā, draud naudas sodi vai cietumsods.

Latvijā pēdējās diennakts laikā tika atklāti 42 jauni inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu Covid-19. Aizritējušajā diennaktī tika veikti 1057 testi.

Ziņu lente
0