Klīst bari skolēnu un pircēju: Gilis pastāstīja par Rēzekni

© из личного архива автораГилис Вадим
Гилис Вадим - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rēzeknē epidēmijas mērogu neapzinās pilnā mērā: skolēni klīst bariem, veikalos pilns ar pircējiem, pastāstīja pilsētas iedzīvotājs Vadims Gilis.

RĪGA, 28. marts – Sputnik. Saskaņā ar Latvijas SPKC informāciju, Rēzeknes slimnīcas ārsts nodeva pozitīvu koronavīrusa testu; personas, ar kurām kontaktējis saslimušais, ir atklātas un nosūtītas karantīnā; medicīnas iestāde turpina darbu.

Встреча с Джоржио Армани - Sputnik Latvija
Modes nams Armani šūs medicīnas halātus, savukārt Latvijas ieslodzītie – maskas

Rēzeknes iedzīvotājs, publicists un sabiedriskais aktīvists Vadims Gilis pastāstīja Sputnik Latvija, ka vietējai sabiedrībai ir zināms ārsta inficēšanās fakts.

"Īpašu detaļu nav – ir zināms fakts, ka inficēšanās notikusi. Kas, ko un kāpēc – sabiedrībai neziņo, un pareizi dara. Jābūt veiktiem iekšējiem pasākumiem, epidemioloģiskajai izmeklēšanai ir jāatklāj cilvēki, ar kuriem kontaktējis ārsts," atzīmēja Gilis.

Pēc viņa sacītā, Rēzeknes iedzīvotāji īpaši neaizdomājas par koronavīrusa izplatīšanos.

"Es izbraucu cauri pilsētai, pabiju dažos lielveikalos – pilns ar cilvēkiem. Priecē, ka cilvēki izmanto dezinfekciju pie ieejas un uzvelc rokās vienreizlietojamos cimdus. Neskatoties uz to, vietējie neapzinās pilnā mērā to, kas mums tuvojas," uzsvēra Gilis.

Viņš atzīmēja, ka cilvēku ir daudz gan veikalos, gan uz ielām.

"Skolēni bariem klīst apkārt pilsētai, lai gan viņiem būtu jāmācās un jāsēž mājās. Turklāt jau ir zināms, ka jaunieši ir aktīvi koronavīrusa izplatītāji. Pēc manām izjūtām, vēl pirms dažām dienām cilvēki pret visu izturējās nopietnāk, taču tagad ir atslābinājušies. Tauta īpaši neaizdomājas – domāju, ka tā tas būs līdz brīdim, kamēr mūs neskars tā konkrēti," atzīmēja Gilis.

Pēc publicista domām, ņemot vērā saslimšanas dinamiku Eiropā, Latvijai ir divas-trīs nedēļas līdz kritiskas situācijas pienākšanai.

Солнечным и ветреным субботним днем рижане потянулись на природу. Мол Мангальсалы стал прекрасным местом для прогулки - Sputnik Latvija
Un arī te koronavīruss: Latvijas iedzīvotājiem var aizliegt masveida pastaigas gar jūru

"Mūsu brīvprātīgo kustības organizācija gatavojas. Mēs grasāmies savākt brīvprātīgos vecumā no 20 līdz 40 gadiem, kuru nodrošinās vecākas paaudzes cilvēkiem pārtikas produktus un zāles, ja situācija kļūs kritiska un šāda nepieciešamība parādīsies. Mēs jau izstrādājam šādas palīdzības tehniskās iespējas," pastāstīja Gilis.

Saskaņā ar vakardienas Veselības ministrijas datiem, Latvijā kopumā ir atklāti 280 koronavīrusa infekcijas gadījumi. Slimnīcā ārstējas 21 cilvēks, smagi slimu cilvēku nav. Letālu gadījumu nav, viens cilvēks ir atveseļojies.

Patlaban koronavīruss ir skāris 199 valstis un aizjūras teritorijas. Inficējušies 598 094 cilvēki. Tiek ziņots par 27 371 nāves gadījumu un 133 391 atveseļošanās gadījumu. Mirstība no Covid-19 pārsniegusi 4,5%.

Ziņu lente
0