Pēdējos repatriantus izvedīs no Rīgas lidostas ar autobusiem

© Sputnik / Sergey MelkonovСамолет Airbus A220-300 авиакомпании Air Baltic во время парада в Риге в День независимости Латвии
Самолет Airbus A220-300 авиакомпании Air Baltic во время парада в Риге в День независимости Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Repatriācijas reisu pasažierus organizētā kārtībā izvedīs no Rīgas lidostas ar speciāliem autobusiem un nogādās pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai.

RĪGA, 27. marts – Sputnik. Pēdējo repatriācijas reisu pasažierus izvedīs no lidostas ar speciāliem "Rīgas satiksme" autobusiem, vēsta Skaties.lv.

Пассажиры в масках в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Nācās atdot tūkstošiem eiro: airBaltic repatriācijas reiss latviešiem izmaksāja dārgi

Veselības ministrija un IeM atzina, ka iepriekš repatriācijas reisu sagaidīšana Rīgas lidostā netika organizēta pienācīgā veidā. Daudzi pasažieri brauca no lidostas ar taksometri vai ar 22. autobusu, tādējādi radot riskus sabiedrības drošībai.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens panācis vienošanos ar Rīgas domes pagaidu administrāciju par to, ka repatriācijas reisu pasažierus organizēti izvedīs lidostas ar speciāliem autobusiem un nogādās pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai.

Iepriekš prāmju pasažieriem, kas ieradās no Zviedrijas un Vācijas Ventspilī un Liepājā, pašvaldības organizēja transportu līdz mājām.

Vakar Veselības ministrijas vadītāja Ilze Viņķele izteica pretenzijas par to, kā IeM kontrolē valstī pieņemtos drošības pasākumus. Izrādās, ka Veselības ministrija paudusi neapmierinātību – satiksmes ministrs Tālis Linkaits it kā esot izsniedzis pārāk daudz atļauju repatriācijas reisiem.

"Visu laiku ir situācija, ka ierodas un ierodas jauni cilvēki no valstīm, kur ir daudz lielāka slimības izplatība nekā Latvijā," paziņoja Veselības ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško.

Airbaltic - Sputnik Latvija
Žurku skrējiens un rindas: Latvijas valstpiederīgo evakuācija "militārā" noslēpuma aizsegā

Iepriekš Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule paziņoja, ka, ņemot vērā daudzu ceļotāju atgriešanos Latvijā no Covid-19 skartajām valstīm, jāsāk gatavoties inficēto skaita pieaugumam.

Pēdējie repatriācijas reisi no Amsterdamas, Stokholmas, Londonas un Frankfurtes ieradīsies Rīgas lidostā 27. un 30. martā, tiek ziņots Satiksmes ministrijas mājaslapā. Turklāt 29. martā Ventspilī ieradīsies pēdējais prāmis no Nīneshamnas.

Ziņu lente
0