Kaut nu tik visu kontingentu nenogāztu: ar koronavīrusu inficēts NATO kareivis

© Sputnik / Sergey MelkonovМеждународные учения Summer Shield XIV
Международные учения Summer Shield XIV - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar koronavīrusu Latvijā inficējies valstī dislocētā starptautiskā NATO bataljona kareivis. Zināms, ka viņš nebija izmitināts Ādažu bāzē.

RĪGA, 26. marts - Sputnik. Latvijas teritorijā dislocētā NATO starptautiskā bataljona karavīrs inficējies ar koronavīrusu, informēja Aizsardzības ministrijas pārstāvis Kaspars Galkins, vēsta Mixnews.lv.

Atzīmēts, ka slimība viņam norit vieglā formā, ārstēšana notiek mājas apstākļos.

Līdz ar minēto karavīru 14 dienas ilga karantīna noteikta viņa dienesta biedriem, kuri ar viņu saskārušies.

Nav zināms, kur tieši dislocēts saslimušais. Aizsardzības ministrija tādu informāciju nesniedz, taču zināms, ka kareivis nav no Ādažu bāzē dislocētās NATO grupas.

Tāpat Aizsardzības ministrijas pārstāvis pastāstīja, ka NATO karavīri Latvijā izmitināti nevis kazarmās, bet gan "nomātās vietās".

Военный врач, архивное фото - Sputnik Latvija
Koronavīruss nokļuvis līdz NATO bataljonam Lietuvā

Iepriekš ziņots, ka koronavīruss nokļuvis līdz NATO starptautiskajam bataljonam Lietuvā. Pie tam Lietuvā dislocētajā grupā saslimuši vairāki karavīri. Precīzs inficēto kareivju skaits nav zināms.

Informācija, ko sniedza valsts Veselības ministrija, otrdien, 24. martā, bija saslimuši septiņi cilvēki.

Brīvdienās viens saslimis karavīrs un četri viņa dienesta biedri no Nīderlandes ar slimības simptomiem saskaņā ar komandieru lēmumu tika nosūtīti uz dzimteni. NATO spēku pārstāvji informēja, ka šis lēmums pieņemts, lai atvieglotu slodzi, ar ko saskārusies veselības aprūpes sistēma Lietuvā – valstī ar koronavīrusu saslimuši 255 cilvēki, trīs - miruši. Pārējie karavīri ārstējas šim nolūkiem speciāli paredzētās telpās kara mediķu uzraudzībā. Tur ņemti arī paraugi vīrusa testiem.

Ziņu lente
0