Pliners: jēga no tālmācības nav liela, taču citas izejas nav

© Sputnik / Sergey MelkonovЯков Плинер на съезде партии "Русский союз Латвии"
Яков Плинер на съезде партии Русский союз Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc karantīnas prātīgs skolotājs noteikti parūpēsies par tālmācības režīmā apgūtā materiāla atkārtošanu, atzīmēja pedagoģijas zinātņu doktors Jakovs Pliners.

RĪGA, 25. marts – Sputnik. Tālmacība skolās kopumā sākusies labi, uzskata Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks. Amatpersona atzina, ka interneta platformas izjuta lielu slodzi, taču gandrīz visi to izturējuši. Tālmācības grūtības sīkāk tiks pētītas nedēļas beigās, atzīmēja Catlaks.

Tālmācība negatīvi ietekmēs izglītības kvalitāti valstī, taču karantīnas apstākļos šis solis ir attaisnots, sarunā ar Sputnik Latvija paziņoja pedagoģijas zinātņu doktors Jakovs Pliners.

"Protams, dzīvā saziņa ar skolotāju ir labāka, taču tagad ir ārkārtas apstākļi – koronavīrusa karantīna, un nākas šo saziņu pārtraukt, lai saglabātu skolotāju un skolēnu veselību. Uzskatu, ka šis solis ir attaisnots," teica Pliners.

Vienlaikus eksperts atgādināja, ka nebūt ne visiem bērniem valstī ir iespēja mācīties tālmācības režīmā.

"Laukos mājās bieži vien nav datoru, un diezin vai šiem bērniem sūtīs uzdevumus rakstiski. Tas negatīvi ietekmēs izglītības kvalitāti, taču patlaban diemžēl nav citas izejas," uzsvēra Sputnik sarunbiedrs.

Работа за компьютером - Sputnik Latvija
Krievu skolu pedagogiem visā pasaulē palīdzēs organizēt mācības tiešsaistē

"Gudrs skolotājs parūpēsies par neklātienē apgūtā materiāla atkārtošanu, bet pēc tam sakārtos normālu mācību procesu. Patlaban bērniem ir grūti piespiest sevi nodarboties patstāvīgi, un pēc atgriešanās skolā būs grūti ieiet regulārā klātienes mācību ritmā. Tomēr pašreizējā situācijā tālmācība ir vitāli nepieciešama," konstatēja Pliners.

Ārkārtas situācijas režīma ietvaros 23. martā skolās tika ieviests tālmācības režīms, kas vilksies vismaz līdz 14. aprīlim – plānotajam karantīnas noslēguma datumam.

Veselības ministrijas jaunākie dati liecina, ka valstī konstatēti 197 koronavīrusa infekcijas gadījumi, viens cilvēks ir izveseļojies.

Ziņu lente
0