Jūtos vainīgs: pacients ar koronavīrusu no Rēzeknes pastāstīja par sevi

© AFP 2023 / STRВрач проводит осмотр пациента, зараженного коронавирусом
Врач проводит осмотр пациента, зараженного коронавирусом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar koronavīrusu inficētais vīrietis no Rēzeknes aicina visus atbraukušos vai mājās braucējus ievērot pašizolācijas noteikumus uz divām nedēļām.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Oskarrs Cukmačs, fitnesa treneris, nesen atgriezies no Londonas un Latvijas televīzijas pārraidē Panorāma pastāstīja, kā jūtas pēc diagnosticētās koronavīrusa infekcijas.

Viņš pastāstīja, ka atgriezies no Anglijas pirmdienas vakarā, lidostā nolēmis veikt Covid-19 testu, lai arī viņam nebija nekādu aizdomu, ka viņš varētu būt inficēts. Tomēr ceturtdien viņam piezvanīja un paziņoja, ka Covid-19 analīzes bijušas pozitīvas.

"Uzturējos viesnīcā Rīgā pirmo nakti. Tur ne ar vienu nekāda kontakta nebija. No rīta ar vilcienu devos līdz Rēzeknei, tad ar mikroautobusu no Rēzeknes uz laukiem, kur es paliku. Ne ģimenes locekļiem, ne pa ceļam nevienam  roku nespiedu, ne ar vienu nebučojos. Vienīgais, kad atbraucu, tēvs mani lauku mājā sagaidīja. Policija bija atbraukusi, man paņēma iesniegumu.

Viss maršruts tika izreklamēts, kur es esmu bijis, cik saprotu, ziņās arī bija nodots," teica Oskars.

Pēc viņa domām, pa ceļam viņš nevienu nav varējis inficēt, jo neklepoja un nesēdēja līdzās citiem pasažieriem.

Dienā, kad viņš atgriezās dzimtenē, Oskars juta nelielas sāpes kaklā, taču neuztvēra to nopietni. Sestdien viņa stāvoklis pasliktinājās.

В Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус - Sputnik Latvija
Covid-19 izplatības kartē Latvijā parādījušās vēl 5 pašvaldības

"Slikta dūša palika, grūti bija paelpot kādu minūti. Nobijos, sirds sitās. Nezinu, varbūt, ka bija arī panaika pa virsu, nebija varbūt tik slikti," viņš atcerējās.

Patlaban viņš atrodas Rēzeknes slimnīcā, pašizolācijas palātā.

Oskats atzina, ka jūtas vainīgs tādēļ, ka mājupceļam izmantojis vilcienu, un ieteica visiem, kuri jau atgriezušies vai plāno atgriezties no ārzemēm, nekur neiet un ievērot pašizolācijas noteikumus, tas ir, palikt mājās divas nedēļas.

Patlaban koronavīrusa infekcija Latvijā diagnosticēta 180 cilvēkiem. Lielākais saslimušo skaits ir Rīgā, seši gadījumi reģistrēti Jūrmalā, pārējās pašvaldībās saslimušo skaits nepārsniedz 5 cilvēkus.

​Iepriekš veselības ministre Ilze Viņķele uzsvēra, ka personas datu aizsardzības labad informācija par koronavīrusa pacientu dzīvesvietu būs pieejama tikai gadījumā, ja vienā apdzīvotajā vietā būs fiksēti pieci infekcijas gadījumi.

Ziņu lente
0