Domino efekts: krīze koronavīrusa pandēmijas dēļ pakāpeniski skars visas nozares

© Photo Ieva Čīka / TOYP LatviaГлава Латвийской торгово-промышленной палаты Айгарс Ростовскис
Глава Латвийской торгово-промышленной палаты Айгарс Ростовскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar apgrozījuma līdzekļu trūkumu ar laiku saskarsies visas nozares, nevis tikai tās, kas ir cieši saistītas ar transportu un tūrismu, tādēļ valsts atbalstam ir jābūt vienādam visām nozarēm, uzskata LTRK vadītājs Aigars Rostovskis.

RĪGA, 21. marts – Sputnik. Krīzes dēļ, ko izraisījis jaunais koronavīruss, šobrīd visvairāk cieš nozares, kas ir saistītas ar tūrismu, taču pēcāk domino efekta rezultātā cietīs arī citas tautsaimniecības nozares, pastāstīja kanālā TV3 Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis.

"Lielākajai daļai pakāpeniski iestājas apgrozāmo līdzekļu problēmas. Citiem tas iestājas ātrāk, citiem tas nāks domino efektā.

Protams, atsevišķas uzņēmumu grupas, kas tiešāk saistītas ar šo krīzes produktu ražošanu – pārtika, kaut kādas veselības lietas – tur viss ir kārtībā. Bet, piemēram, tūrisms, viesnīcas, aviācija, konkrēti bizness ir apstājies," atzīmēja Rostovskis.

Любовь Швецова - Sputnik Latvija
Atņēma iedzīvotājiem 400 miljonus: Švecova asi kritizē atbalsta programmu

Viņš pastāstīja, ka Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji cieši sadarbojas ar valdību biznesa atbalsta pasākumu izstrādē.

"Esam vienojušies, ka ir trīs galvenie bloki, ar kuriem jāstrādā – finanšu nodrošināšana, lai būtu apgrozāmie līdzekļi, otrs – viss, kas saistās ar nodokļu nomaksu, trešais – darbinieki," piebilda Rostovskis.

Viņš uzsvēra, ka, pēc LTRK domām, krīzes periodā nevar atbalstīt tikai konkrētas nozares – visiem uzņēmumiem jābūt nodrošinātām vienāda apjoma valsts atbalstam un vienādas iespējas to saņemt.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, Latvijas valdība paziņoja atbalsta pasākumus biznesam un iedzīvotājiem krīzes periodā, ko izraisījusi jaunā koronavīrusa pandēmija. Viens no galvenajiem lēmumiem – tā dēvēto dīkstāves pabalstu izmaksāšana.

Ziņu lente
0