"Latvijā jau ir daudz cilvēku ar koronavīrusu": inficētā latvieša secinājums

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasЛекарственные препараты и градусник для измерения температуры
Лекарственные препараты и градусник для измерения температуры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvietis inficējās ar koronavīrusu Barselonā, taču nezināja par to. Saprata, ka kaut kas nav labi, kad atgriezās Latvijā. Pēc viņa sacītā, simptomi ir dīvaini, un daudzi valsts iedzīvotāji var nezināt, ka jau ir slimi.

RĪGA, 20. marts – Sputnik. Latvijas iedzīvotājs Mārtiņš Jēkabsons 9. martā paviesojās Barselonā, savukārt, kad bija atgriezies mājās, pēc dažām dienām saprata, ka viņam kaut kas kaiš, vēsta Rus.lsm.lv.

Lūk, kā Mārtiņš apraksta savas sajūtas: sāka sāpēt kakls, parādījās temperatūra, parādījās spiediena sajūta krūškurvī.

Vīrietis vērsās Infektoloģijas centrā un nodeva analīzes koronavīrusa testam. Viņš stāsta, ka pēc tam no rīta viņam piezvanīja ģimenes ārste, savukārt vēl pēc 15 minūtēm piezvanīja cita ārste – viņa ievāca informāciju par viņu un informēja par to, kā atvērt slimības lapu un kā rīkoties tālāk.

Анализ на коронавирус в палатке: как выглядит мобильная лаборатория в Риге - Sputnik Latvija
Video
Gluži kā kino: mobilais analīžu nodošanas punkts Rīgā

Jēkabsons atzīmē, ka ģimenes ārste bijusi manāmi nobijusies – viņa pirmo reizi saskārās ar koronavīrusu. Ieteica sūkāt parastas tabletes pret sāpēm kaklā, dzert standarta zāles, kuras tiek lietotas saaukstēšanās gadījumā. Temperatūru mazināt neieteica, jo tā nepārsniedza 37 grādus.

Nekādas īpašas, speciālas zāles vīrietim neizrakstīja.

Šobrīd Jēkabsons sēž karantīnā. "Ir ļoti dīvaini," norāda viņš. Pēc viņa teiktā, gripas un saaukstēšanās simptomi ir izteiktāki. Savukārt viņa gadījumā temperatūra te paceļas, te nokrīt, klepus - te ir, te nav un sajūta krūtīs tāda, "it kā akmens uz sirds".

Vīrietis uzskata, ka Latvijā jau daudzi varēja inficēties ar koronavīrusu, bet viņi vienkārši nezina par to. Veselības aprūpes sistēmai nav iespēju pārbaudīt visus, tādēļ atliek tikai gaidīt, kad viss beigsies.

Informējam, ka šodien Latvijā ir atklāti vēl 25 jauni COVID-19 inficēšanās gadījumi. Slimību profilakses un kontroles centrā atzīmē, ka tagad valstī ir 111 saslimušie.

Pēdējās diennakts laikā Latvijā tika pārbaudīti 528 cilvēki, savukārt kopumā visā laika periodā pārbaudīti 3205 cilvēki ar aizdomām par koronavīrusu.

Turklāt inficēšanās gadījumi ir reģistrēti visā Latvijā, vairums saslimušos ar koronavīrusu atrodas Rīgā.

В Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус - Sputnik Latvija
Vadāja turpu-šurpu un pārbaudīja COVID-19: paciente nomira, nesagaidot MPV

Rīgā darbojas Infektoloģijas centra mobilā laboratorija, kur katrs, kurš atklājis simptomus, kas līdzinās bīstamās saslimšanas izpausmei, var par brīvu nodot analīzes. Koronavīrusa testi laboratorijā ir bez maksas tiem, kam ir simptomi.

Pierakstīties bezmaksas testa veikšanai var pa tālruni 8303, kurš strādā katru dienu no plkst. 8:00 līdz 18:00. Katrs zvans tiek ierakstīts un reģistrēts.

Tāpat valsts apmaksātu koronavīrusa testu Latvijā var veikt "E.Gulbja laboratorijā", Brīvības gatvē 366. Lai to izdarītu, jāpierakstās pa tālruni 67 801 112. Telefonlīnija darbojas katru dienu no plkst. 8:00 līdz 20:00.

Ziņu lente
0