Ievēro distanci: vai Latvijas iedzīvotāji izpilda jaunās lielveikalu apmeklēšanas normas

© Sputnik / Sergey MelkonovПустые полки магазина Максима в Риге. Рижане выкупают макароны, крупы и мясные консервы
Пустые полки магазина Максима в Риге. Рижане выкупают макароны, крупы и мясные консервы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas lielākie tirdzniecības tīkli atskaitījās par to, kā klienti uztvēruši jaunās prasības par distances ievērošanu veikalos.

RĪGA, 19. marts – Sputnik. Kopumā iedzīvotāji saprot situācijas nopietnību saistībā ar koronavīrusu COVID-19 un ievēro veikalos noteiktos drošības pasākumus, vēsta TV3, atsaucoties uz lielākajiem tirdzniecības tīkliem.

Pie ieejas veikalā ir pieejami vienreizlietojamie cimdi un roku dezinfekcijas līdzekļi. Uz grīdām ir uzlīmētas norādes, kas parāda drošu attālumu starp pircējiem. Uzsākta stikla barjeru uzstādīšana starp kasieri un pircējiem. Arvien vairāk produktu pārdot iepakotus.

"Aktīvi aicinām cilvēkus to izmantot. Tikai kopā, rūpējoties gan par savu, gan līdzcilvēku veselību, varēsim to vīrusu ierobežot," norāda "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

"Ļoti ceram, ka ar mūsu aktīvo rīcību arvien vairāk cilvēku ievēros šos drošības nosacījumus," paziņoja "Rimi Latvia" pārstāve Elīna Šakirova.

Kopumā cilvēki sākuši retāk doties uz veikaliem, taču, kad atnāk, iepērk vienlaikus daudz produktu un ilgākam laika posmam.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, nedēļas sākumā Latvijas Ekonomikas ministrija kopā ar tirdzniecības tīklu pārstāvjiem izstrādāja jaunus veikalu apmeklēšanas noteikumus, lai nodrošinātu cilvēku drošību un ierobežotu koronavīrusa izplatīšanos. Distancei starp pircējiem jābūt vismaz diviem metriem. Par jauno prasību neievērošanu administratīvā atbildība var draudēt gan tirgotājiem, gan pircējiem.

Ziņu lente
0