"VVC nepadodas": Ušakovs pārdzīvo, ka latviešu valodas dēļ Latvijā krievu nepaliks

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vai informācija krievu valodā ir pietiekama? EP deputāts, bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs noraizējies par Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju informētību sakarā ar koronavīrusa pandēmiju.

RĪGA, 16. marts - Sputnik. Latvijas pārstāvis Eiropas Parlamentā Nils Ušakovs pārdzīvo par valsts krievvalodīgajiem iedzīvotājiem.

Savā lapā Facebook politiķis brīdināja, ka gaidāmi vairāki grūti mēneši un šajā laikā daudz kas būs atkarīgs no tā, cik ātri, profesionāli un godīgi sabiedrība tiks informēta par situāciju ar koronavīrusu.

Robežu slēgšanas problēma, produktu deficīts, palīdzība tiem, kam tā nepieciešama – ik dienas radīsies desmitiem jautājumu, atzīmēja EP deputāts.

"Paralēli mēs saskarsimies ar melu un krāpšanās viļņiem. Un paralēli, neskatoties uz visiem vīrusiem, nepadodas Valsts valodas centrs," atzīmēja Ušakovs.

Tāpēc viņš apjautājās krievvalodīgajiem, vai informācija par koronavīrusa epidēmiju krievu valodā ir pietiekama.

Ušakovs uzsvēra, ka tas nav tukšs jautājums. Tāpēc viņš aicina: ja ir iespēja un vēlme tuvāko nedēļu un mēnešu laikā palīdzēt informēt Latvijā dzīvojošos krievus dzimtajā valodā, paziņojiet par to komentāros vai personiskā sarakstē.

Iepriekš Ušakovs, kā arī "Saskaņas" deputāti un sabiedriskie aktīvisti jau pauda neizpratni un protestu par to, ka valsts iestādes izsūta informāciju par koronavīrusa izplatību un iespējām pasargāties no slimības, taču tā ir tikai latviešu valodā.

Центр государственного языка - Sputnik Latvija
VVC kaitē Latvijai vairāk, nekā visi koronavīrusi: Ušakovs lūdz informāciju krievu valodā

Varasiestādes kopā ar Ušakovu kritizēja arī sabiedriskais aktīvists Degi Karajevs. Viņš vērsās pie Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētāja Andreja Judina.

Karajevs izsvēra, ka tas ir noziegums – ignorēt sirmgalvjus - grupu, kas īpaši pakļauta letāla iznākuma riskam.

Savukārt Saeimas deputāts Valērijs Agešins partijas "Saskaņa" frakcijas deputātu vārdā nosūtīja vēstuli veselības ministrei Ilzei Viņķelei ar ierosinājumu informāciju par riskiem, kas saistīti ar vīrusa izplatību, nodrošināt arī krievu un angļu valodās.

Vienlaikus Slimību profilakses un kontroles centrs savā lapā Twitter publicē jaunos datus par koronavīrusu Latvijā.

Šo informāciju iestāde Twitter tīklā publicē latviski, tāpat kā visas parējās ziņas.

Ziņu lente
0