Cipule: Latvijas valstspiederīgajiem ārzemēs ir jāturas kopā

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Pāriet pie mediju bankasИностранные туристы в защитных масках на Красной площади в Москве
Иностранные туристы в защитных масках на Красной площади в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiem, kas atrodas paaugstināta riska valstīs, jāatgriežas Latvijā visiem kopā speciāli pasūtītā autobusā vai ar avioreisu no citas lidostas.

RĪGA, 13. marts – Sputnik. Latvijas tūristu grupām, kura izrādījušās koronavīrusa pārņemtajās valstīs, derētu par jebkādu cenu turēties kopā, paziņoja LTV raidījumā "Rīta panorāma" Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule.

Sākumā viņa atgādināja, ka epidēmijas laikā cilvēkiem vispār nevajadzēja doties ceļojumos, jo viņi riskē ne tikai saslimt, bet arī negaidīti nokļūt karantīnā, kur nāksies pavadīt vairākas dienas bez eksistences līdzekļiem.

Savukārt tiem, kas atrodas paaugstināta riska valstīs un nespēj atgriezties mājās, atbildīgāka rīcība būtu nesadalīties grupās un meklēt katram savu veidu, bet gan atgriezties Latvijā visiem kopā ar speciāli pasūtītu autobusu vai avioreisu no citas lidostas.

Вид Риги. Ратушная площадь - Sputnik Latvija
Latvija izsludinājusi ārkārtējo situāciju saistībā ar koronavīrusu

"Galvenais, lai mēs [NMPD] būtu informēti un varētu šai grupai pievērst papildu uzmanību. Sliktāk būtu, ja viņi katrs pa vienam domātu, kā nokļūs mājās, un mēs vairs nevarētu izkontrolēt šo situāciju," sacīja Cipule.

Patlaban koronavīruss Latvijā ir diagnosticēts 16 cilvēkiem. Lielākā daļa ieradās no Itālijas kalnu slēpošanas kūrorta grupas sastāvā 7. martā.

Atzīmēsim, ka piedāvājums turēties visiem kopā nav visraksturīgākais Latvijas iedzīvotājiem. 2018. gadā Londonas Grāmatu gadatirgū Latvija piesaistīja visu apmeklētāju uzmanību savam stendam pateicoties kreatīvajai reklāmas kampaņai #IAmIntrovert (esmu intraverts).

"Pasaule ir ideāla vieta ekstravertiem cilvēkiem. Tādiem, kas prot uzsākt nepiespiestu sarunu ar svešinieku. Uzstāties publikas priekšā. Pateikt ko labu par sevi. Apskaut otru tāpat vien. Bet mēs tādi neesam," tika vēstīts uz stenda.

Valsts operatīvā medicīnas komisija kopš 11. marta paplašinājusi jaunā koronavīrusa skarto valstu sarakstu. Patlaban tajā ietilpst Ķīna, Dienvidkoreja, Irāna, Japāna, Singapūra, Itālija, Spānija, Francija, Vācija, Austrija un Šveice. Pēc atgriešanās no šīm valstīm nāksies pavadīt 14 dienas mājas karantīnā.

Ziņu lente
0