Latvijā varētu atcelt 16. marta pasākumus

© Sputnik / Sergey MelkonovШествие легионеров в Риге 16 марта 2019
Шествие легионеров в Риге 16 марта 2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā jau ir 16 apstiprināti COVID-19 inficēšanās gadījumi, ja koronavīrusa izplatīšanās paātrināsies, var tikt ieviesta karantīna, savukārt visi masveida pasākumi – atcelti.

RĪGA, 12. marts – Sputnik. Lai arī Rīgas domē apgalvo, ka pagaidām negrasās aizliegt 16. martā ieplānotās akcijas, plašāka un ātrāka COVID-19 vīrusa izplatīšanās tomēr var apdraudēt pasākumu norisi, raksta avīze Neatkarīgā Rīta Avīze.

Люди в медицинских масках на автобусной остановке в Риме - Sputnik Latvija
PVO izsludinājusi jaunā koronavīrusa pandēmiju

"Ja Covid-19 izplatīsies straujāk un plašāk, tad vispirms veselības ministre var noteikt karantīnu, un tad publiskus pasākumus 16. martā rīkot nedrīkstēs. Nākamais etaps ir premjera izsludināta karantīna valstī vai tās daļā, un visbeidzot - ārkārtēja situācija, kuras laikā tiek ierobežotas valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju, fizisko un juridisko personu tiesības un brīvības, kā arī tām uzlikti papildu pienākumi," teikts rakstā.

Tāpat izdevums uzsver, ka Krīzes vadības padome jau ieteikusi masveida pasākumu rīkotājiem Latvijā nodrošināt apmeklētāju personas datu un kontaktinformācijas ieguvi, un pēcāk nodot to Slimību profilakses un kontroles centram.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka Rīgas domē iesniegti trīs pieteikumi pasākumiem 16. martā, leģionāru piemiņas dienā.

Vienu no pasākumiem organizē nacionālistiskā biedrība "Daugavas Vanagi Latvijā". Biedrība plāno gājienu, kas no pl.11:00 līdz 13:00 ies no Jāņa baznīcas līdz Brīvības piemineklim, pie kura gājiena dalībnieki noliks ziedus. Organizatori plāno, ka gājienā piedalīsies aptuveni 100 cilvēki.

Pieteikumu pasākumam 16. marta iesniegusi arī Latvijas Antifašistiskā komiteja. Agrākajos gados organizācija pulcējās pie Brīvības pieminekļa, bet šogad plāno organizēt piketu pie Pētera baznīcas no pl. 10:00 līdz 12:00. Pasākums būs veltīts "Waffen SS" upuru piemiņai, un plānots, ka tajā piedalīsies 100 cilvēki.

Здание МИД Латвии - Sputnik Latvija
Durvis veras ciet: koronavīrusa dēļ iedzīvotāji lūgti neapmeklēt 27 valstis

No pl. 7:00 līdz 11:00 Brīvības laukumā sapulci plāno biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam", lai atgādinātu par latviešu leģiona cīņām 1944. gada 16. martā. Plānots, ka pasākumā piedalīsies 30 cilvēki.

Vakar, 11. martā Latvijā tika apstiprināti vēl divi inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu COVID-19. Diennakts laikā tika izmeklēti 17 Latvijas iedzīvotāji, divos gadījumos analīze deva pozitīvu rezultātu. Abi inficētie atgriezās no kalnu slēpošanas kūrorta Itālijā. Šodien, 12. martā, tika paziņots vēl par 6 inficēšanās gadījumiem. Kopumā Latvijā ar koronavīrusu ir saslimuši 16 cilvēki.

Ziņu lente
0