Nemaksā nodokļus – tevi aprīs: VID nolasīja lekciju skolēniem

© Foto : Valsts ieņēmumu dienestsЗдание Службы государственных доходов
Здание Службы государственных доходов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiešā nozīmē kanibāliski informatīvie materiāli bērniem pāršalca Latvijas sociālo tīklu telpu – daži pat apšaubīja to, ka tie ir reāli Valsts ieņēmumu dienesta mācību materiāli.

RĪGA, 11. marts – Sputnik. Bērnu vecāki publicēja fotogrāfijās ar dīvainiem mācību materiāliem, kas tika izmantoti Valsts ieņēmumu dienesta darbinieku izglītojošajās lekcijās skolās.

Служба госдоходов Латвии - Sputnik Latvija
VID uzlika nelielai frizētavai 80 tūkstošu eiro naudas sodu

"Bērnam šodien skolā bija izglītojoša lekcija, kurā piedalījās VID ierēdņi, kuri stāstīja par nodokļiem un kāpēc tie ir jāmaksā. Lai saprastu, kas notiek, kad nodokļi netiek maksāti, tika izdalīti informējoši uzskates materiāli. Nu tad izglītojamies," sarkastiski uzrakstīja Twitter Ēriks, pievienojot fotogrāfiju ar tiem pašiem informatīvajiem materiāliem.

Ielaminētā kartiņā ar VID logotipu un lozungu "Dzīvei gatavs" var izlasīt sirdiplosošu stāstu par to, kas notiek, ja nemaksā nodokļus: bezpajumtnieks dzīvo pilsētā, kur nav bezmaksas maltīšu un pajumtes trūcīgajiem, jo Ilzītes mamma, kā arī citas mammas, nemaksāja nodokļus.

"Kādā drūmā piektdienas vakarā Aldis bija tik izsalcis, ka apēda Ilzīti," beidzas VID stāsts.

Šādam daiļliteratūras paņēmienam šausmu stāsta žanrā Latvijas iedzīvotāji, spriežot pēc visa, nebija gatavi – daudzi izteica savu sašutumu, citi apšaubīja fotogrāfijā redzamā materiāla patiesīgumu, bet citi atrada tajā iemeslu pasmieties.

"Apēda Ilzīti - dzīvei gatavs!" izsecina pamācošā stāsta domu Leons Melis.

"Melni, bet diezgan smieklīgi," atrod iemeslu pasmieties Debora.

"Cepuri nost @vid_gov par to nodokļus nemaksājošo Ilzi aprijušo Aldi (arī nemaksā). Tu re, kā rezonē pat pie visiem kroņvīrusiem…" atzīmē Dzintris Kolāts.

Tiesa, vairākums pauda sašutumu par šādu melno humoru un pat pieprasīja atlaist no darba ierēdņus, kas izdomājuši šādus materiālus.

"Cik neaprakstāmi stulbi un ļauni! Šādu materiālu izgatavotājus un izplatītājus vajag ne vien sodīt, bet atlaist no darba. Ja vien tā nav viltus ziņa..." sūdzas Silvija Radzobe.

"Ņirgāšanās par Latvijas valsti un tautu no establišmenta puses ir sasniegusi neticami cinisku pakāpi. Lai cik tas neizklausītos pēc sazvērestības teorijas, rodas iespaids, ka tiek darīts viss, lai latvieši ienīstu savu valsti un atteiktos no tās, izšķīstot impērijā," pauž sašutumu lietotājs ar lietotājvārdu Es Pats.

"Es domāju, ka tā ir meme, bet tas ir pa īstam! VID mārketinga guru gāž no kājām - es vnk apstulbu. Kad atjēdzos, novērtēju - tā tik ir komunikācija ar cērpjamo aitu jauno paaudzi, kā ar sazāļotu tvaika ielas kontingentu. Ko viņi pīpē?" raksta Viktors Silkans.

"Ēzopa valodas piemērs, kāpēc jāmaksā nodokļi!? Jums bija skaidrs, kas bija domāts ar negausīgajiem bezpajumtniekiem, kuri mierīgi var noēst katru ilzīti?" piedāvā palūkoties uz VID uzdevumu pavisam citā leņķī jurists Aivars Borovkovs.

Līdzīgā diskusija izvērtās arī Facebook.

Daudziem sociālo tīklu lietotāji atkal parādījās aizdomas par šī informatīvā materiāla viltošanu un "fotošopu". Taču Valsts ieņēmumu dienesta apstiprināja to patiesīgumu.

Ziņu lente
0