Gribēja iedot 10 eiro, samaksās 4300: Latvijā sodīja baltkrievu par kukuli robežsargam

© Sputnik / Sergey MelkonovПограничная охрана Латвии
Пограничная охрана Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai izvairītos no 30 eiro soda, Baltkrievijas pilsonis piedāvāja robežsargam paņemt 10 eiro kukuli un tagad samaksās simtiem reižu vairāk; interesanti, ka cits Baltkrievijas pilsonis, kas tika aizturēts uz robežas, arī centās uzpirkt robežsargu par 10 eiro.

RĪGA, 11. marts – Sputnik. Pirmdien, 9. martā, Latvijas robežsargi aizturēja šogad jau trešo kukuļdevēju: uz autoceļa Braslava – Daugavpils Baltkrievijas pilsonis centās uzpirkt Silenes robežapsardzības nodaļas darbinieku, piedāvājot viņam 10 eiro.

Латвийская таможня - Sputnik Latvija
Muitas darbinieki vēlas vienlīdzību ar robežsargiem un draud uzsākt streiku

Par šo atgadījumu Valsts robežsardze pastāstīja savā Facebook lapā.

Pārkāpējs piesaistīja robežsargu uzmanību, jo par spīti ceļu satiksmes noteikumiem novietoja savu kravas automobili ar piekabi ceļa kreisajā pusē ilgtermiņa stāvēšanai.

Šādos gadījumos autovadītāju var sodīt ar 30 eiro naudas sodu. Lai izvairītos no administratīvās atbildības, Baltkrievijas pilsonis piedāvāja robežsargiem 10 eiro.

Kukulis skaitās smags noziegums, par kuru var draudēt cietumsods ar laiku līdz 5 gadiem, īstermiņa apcietinājums, piespiedu darbi vai naudas sods līdz 2000 minimālo algu apmērā.

Šajā gadījumā noziedznieks atzina savu vainu un noslēdza darījumu ar prokuroru, tādēļ viņam likts samaksāt sodu 10 minimālo algu apmērā, jeb 4300 eiro.

Interesanti, ka februāra sākumā uz Latvijas robežas jau noticis līdzīgs gadījums ar citu Baltkrievijas pilsoni: viņš centās iebraukt Latvijas teritorijā bez tehniskās apskates, un piedāvāja robežsargiem 10 eiro, par ko arī tika sodīts ar 4300 eiro naudas sodu. Savukārt Krievijas pilsonis, kurš tāda paša iemesla dēļ tika aizturēts marta sākumā, piedāvāja Latvijas robežsargiem iespaidīgāku kukuli: 20 eiro un 200 poļu zlotus, pastāstīja Valsts robežsardzē.

Ziņu lente
0