"Rīgas satiksmes" lietā parādījušies zelta stieņi

© Sputnik / Павел Лисицын / Pāriet pie mediju bankasПроизводство цветных металлов в Свердловской области
Производство цветных металлов в Свердловской области  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KNAB arestētajos lietas figurantu aktīvos atrodami arī pieci zelta stieņi. Pagaidām gan netiek ziņots, kam tāda bagātība pieder.

RĪGA, 9. marts - Sputnik. Pieci zelta stieņi, kuru kopējā vērtība sasniedz aptuveni 100 tūkstošus eiro, arestēti sakarā ar lietu par "Rīgas satiksmes" iepirkumiem, raksta jauns.lv. Patlaban netiek ziņots, kam tieši no lietas figurantiem pieder zelta stieņi.

Логотип KNAB - Sputnik Latvija
KNAB trūkst speciālistu, taču tas nevar atļauties maksāt augstas algas

2020. gada sākumā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesu ietvaros arestēja 19 nekustamos īpašumus, 5 zelta stieņus, kā arī naudas līdzekļus, automašīnas un vērtspapīrus par kopsummu 4,4 milj. eiro vērtībā.

Ziņots, ka pieņemti 39 lēmumi sešās krimināllietās par arestu ne tikai Latvijā, bet arī aiz tās robežām. Pēc ārvalstu lūguma pieņemti 4 lēmumi par nekustamo īpašumu arestu.

Lietas būtība

Pērnā gada nogalē KNAB ierosināja kriminālprocesu par kukuļošanu un nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju sakarā ar trim "Rīgas satiksmes" iepirkumiem, kuros iesaistīti piegādātāju pārstāvji Čehijā un Polijā, kā arī Rīgas domes un "Rīgas satiksmes" amatpersonas.

Kriminālprocess attiecas uz zemas grīdas tramvaju iepirkumu 2016. gadā par 62,6 milj.eiro, trolejbusu iepirkumu 2013. gadā par 131,646 milj.eiro un autobusu iepirkumu 2013. gadā par 75,8 milj.eiro.

2018. gada decembrī KNAB darbinieki veica kratīšanas Rīgas domē un "Rīgas satiksmē". Toreiz Vidzemes priekšpilsētas tiesa sankcionēja sešu no septiņiem lietā aizdomās turamo personu arestu. Viņi tiek turēti aizdomās par kukuļošanu un nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Kas iekritis

Viņu vidū ir uzņēmējs Alerksandrs Krjačeks, "Rīgas satiksmes" Infrastruktūras un attīstības departamenta vadītājs Igors Volkinšteins, "Rīgas satiksmes" bijušais valdes loceklis Leons Bemhens, uzņēmējs Māris Martinsons, čehu uzņēmuma "Škoda Transportation" amatpersona Vladislavs Kozaks un uzņēmējs Edgars Teterovskis.

Елка Диковинки - Sputnik Latvija
Tolstojs: KNAB un Valsts kontrole ir vainīgi pie tā, ka tūristi nebrauc uz Rīgu

Aizdomas turamā likvidētā uzņēmuma "Tram Servis Riga" valdes locekle Elīna Kokina netika arestēta.

Patlaban aizturētie no aresta ir atbrīvoti, drošības līdzekļi aizvietoti pret citiem, ar brīvības atņemšanu nesaistītiem, ķīlas kopējā summa sasniedza 870 tūkstošus eiro.

2018. gada jūnijā aizdomās turamā statuss tika piemērots arī Rīgas bijušajam mēram Nilam Ušakovam. Kratīšanas laikā viņa kabinetā tika atrasts kāds priekšmets, kam kompetentas iestādes piešķir stratēģisku nozīmi.

Vēlāk Ušakovs savā lapā Facebook atklāja, ka tā bijusi paštaisīta ieraksta iekārta, kas atradusies plauktā ar suvenīriem un dāvanām.

Ziņu lente
0