Sēdīsies pie ģimenes galda vai ies uz koncertu: Latvijas iedzīvotāji svinēs 8. martu

© Sputnik / Sergey MelkonovРижане с букетами
Рижане с букетами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju nav zaudējuši ticību Starptautiskajai sieviešu dienai un plāno atzīmēt 8. martu pie svētku galda.

RĪGA, 6. marts – Sputnik. Saskaņā ar "Kantar TNS" veiktās aptaujas datiem, 8. martu svinēs 66% Latvijas iedzīvotāju, kas uzstājās aptaujas respondentu kārtā, vēsta BB.lv.

Pētījumu centrs "Kantar TNS" aptaujāja cilvēkus vecumā no 18 līdz 60 gadiem. Noskaidrojās, ka tikai 34% negrasās svinēt Starptautisko sieviešu dienu.

Pārējie plāno sēsties pie svētku galda ģimenes lokā vai dosies ciemos, uz restorānu, izstādi vai arī koncertu.

Tiesa, nebūt ne visi aptaujāti grasās šajā dienā sveikt darba kolēģes.

8 марта на Центральном рынке в Риге - Sputnik Latvija
Latvijā pieaudzis to cilvēku skaits, kuri grasās svinēt 8. martu

Iepriekš ziņots, ka viens no tirdzniecības centriem sarīkoja Latvijas iedzīvotāju aptauju par vēlamāko dāvanu 8. martā.

Izrādījās, ka 62% aptaujāto sieviešu 8. martā dāvanā no vīriešiem vēlētos saņemt ziedu un pavadīt laiku kopā. Turklāt vairāk nekā puse sieviešu, kas piedalījās aptaujā, uzskata, ka gardas vakariņas kafejnīcā vai restorānā, savstarpējs ceļojums vai pat gājiens uz kino vai teātri – tā ir viena no labākajām dāvanām Starptautiskajā sieviešu dienā.

Aptaujas rīkotāji atzīmēja, ka sievietes vecumā līdz 30 gadiem biežāk izvēlējās dāvanas, kas dāvā sajūtas – kaut kāda pasākuma apmeklēšana, tā atbildēja 58% aptaujāto sājā vecuma kategorijā, vizīte uz SPA centru vai skaistumkopšanas salonu (57% respondentu).

Divas trešdaļas aptaujāto sieviešu vecumā no 30 līdz 39 gadiem vairāk nekā pārējās novērtēs kopīgu iecienīta restorāna apmeklēšanu. Ja dāmai ir no 40 līdz 49 gadiem, vīrietim labāk būtu uzdāvināt viņai juvelierizstrādājumus (40%) un jaunu automobili (19%).

Sasniedzot 50-59 gadu vecumu, vēlamākās dāvanas sievietēm ir tās, kas dāvā garšas baudījumu – saldumi un delikateses.

Dāmas vecumā virs 60 gadiem par vēlamāko dāvanu nosauca ziedus. Taču dažas atbildēja, ka vēlētos, lai viņām uzdāvina ceļojumu vai dāvanu karti.

Gribat uzzināt, ko 8. martā ir gatavi uzdāvināt savām dāmām vīrieši? Lasiet šeit>>>

Ziņu lente
0