Ģirģens: Eiropai draud migrācijas krīze, Latvija izskatās pēc paradīzes

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр внутренних дел Латвии Сандис Гиргенс
Министр внутренних дел Латвии Сандис Гиргенс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz Turcijas un Grieķijas robežas briest jauna migrācijas krīze, no Tuvajiem Austrumiem un Āfrikas uz Eiropu virzās bēgļu vilnis.

RĪGA, 6. marts – Sputnik. Latvija ir gatava palīdzēt Grieķijai novērst jaunu migrācijas krīzi, paziņoja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, raksta Tvnet.

Trešdien notika ES iekšlietu ministru ārkārtas sanāksme saistībā ar situāciju uz Turcijas robežām ar Grieķiju un Bulgāriju.

Pagājušajā piektdienā Turcija paziņoja, ka pārstāj savaldīt bēgļu plūsmu un atver robežas cilvēkiem, kuri vēlas iekļūt ES, pēc kā uz Turcijas un Grieķijas robežas sāka pulcēties tūkstošiem migrantu, kuri cenšas izlauzties cauri robežai un iekļūt Grieķijā. Uz robežas dežurē simtiem policistu, mobilizētas armijas vienības.

Беженцы в Поликастро в 20 км от границы между Грецией и Македонией  - Sputnik Latvija
Viedoklis
Turcija draud Eiropai ar migrantu ordām, lai tā "ietekmētu Krieviju"

Eiropas Komisijas prezidente Urzula fod der Leiena paziņoja preses konferencē, ka ES palīdzēs Grieķijai robežas sargāšanā. Eiropas Robežkontroles aģentūra "Frontex" gatavo grupu, kurā būs septiņi kuģi, divi helikopteri, viena lidmašīna, divas mašīnas ar video novērošanas kamerām, 100 robežsargi papildus 530 robežsargiem, kuri jau atrodas uz robežas. "Frontex" izvietos robežsardzes spēkus sauszemes un jūras robežās.

Tāpat Grieķijai piešķirti 700 miljoni eiro migrācijas krīzes apkarošanai, no kuriem 350 miljoni eiro var būt pieejami nekavējoties. Neskaitot to, var tikt nosūtītas ārstu brigādes, teltis, segas.

Ģirģens paziņoja, ka Grieķijas robežsardzes pastiprināšanai Latvija ir gatava nosūtīt papildu mobilo video novērošanas kompleksu un tā apkalpošanas speciālistus.

Tāpat viņš uzsvēra nepieciešamību pastiprināt Latvijas tiesībsargājošās iestādes.

"Eiropa ir iespējamas migrācijas krīzes priekšvakarā. Latvija un Baltijas valstis kopumā ir kā paradīze uz pasaules un Eiropas drošības risku fona: nelegālā imigrācija, terorisma draudi. Nevienam vairs nav noslēpums, ka no Tuvajiem Austrumiem un Āfrikas Eiropā ieplūst bēgļu vilnis, kuru vidū atrodas arī teroristiskās organizācijas "Daesh"* kaujinieki," sacīja ministrs.

"Ja vēlamies arī turpmāk dzīvot drošā valstī, atbildīga politika pieprasa izdarīt no mums atkarīgus mājas darbus iekšējās drošības stiprināšanai," piebilda Ģirģens.

Iepriekš Igaunijas IeM vadītājs Martins Helme paziņoja, ka nepieciešamības gadījumā ir gatavs ieviest Igaunijas robežkontroles punktos un ārējās robežās pilnu dokumentu kontroli un organizēt valstij nevēlamo vai bīstamo cilvēku izsūtīšanu vai izolēšanu.

* Teroristiska organizācija, kas ir aizliegta vairākas pasaules valstīs

Ziņu lente
0