Atgriešanās Latvijā kadri: Misāni nogādās Iļģuciema cietumā

© Foto : pixabayНаручники
Наручники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas pilsone Kristīne Misāne, kurai draudēja 15 gadu cietumsods Dienvidāfrikas cietumā, konvojēta no Dānijas uz dzimteni.

RĪGA, 3. marts – Sputnik. Latvijas pilsone Kristīne Misāne otrdien, 3. martā, tika nogādāta dzimtenē.

Празднование годовщины восстановления независимости Латвийской Республики в Риге  - Sputnik Latvija
Dānijas oficiālais lēmums: Misāne atgriezīsies Latvijā tuvāko 10 dienu laikā

Misāne vairāk nekā gadu pavadīja Dānijas cietumā, kur viņu turēja pēc Dienvidāfrikas prokuratūras pieprasījuma – DĀR sievieti apsūdz sava bērna nolaupīšanā, krāpšanā un dokumentu viltošanā. Pati latviete stāsta citu stāstu: viņa aizbēga no Dienvidāfrikas Republikas, glābjot sevi un bērnus no sava dzīvesbiedra vardarbībām.

DĀR varasiestādes centās panākt Kristīnes Misānes izdošanu, viņai draudēja 15 gadu cietumsods. Latvietes radi un aktīvisti pievērsa uzmanību tam, ka tiesībsargi regulāri fiksē nopietnus ieslodzīto uzturēšanas apstākļu pārkāpumus Dienvidāfrikas Republikā.

Pēc vērienīgās kampaņas, kurā piedalījās Latvijas ĀM, Saeima un prezidents, izdevās panākt Misānes izdošanu dzimtenē, lai izciestu sodu Iļģuciema sieviešu cietumā.

Kadrus no lidostas, kuros iemūžināta Misānes atgriešanās Latvijā, Twitter vietnē publicēja kanāls LTV.

Lēmumu atgriezt latvieti dzimtenē Dānijas tiesa paziņoja 24. februārī. Tas kļuva iespējams pēc tam, kad Latvijas Ģenerālprokuratūra izrakstīja Eiropas aresta orderi 18. februārī un nosūtīja pieprasījumu latvietes izdošanai dzimtenei.

Ziņu lente
0