Gaist vēl viens bizness: Ērgļos slēdz ciet viesnīcu un kafejnīcu

© Sputnik / Dinara NikiforovaВ буфете "Девять градусов"
В буфете Девять градусов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ērgļu viesnīcas īpašnieki paziņoja, ka grasās slēgt savu biznesu; savukārt Rīgā tiek likvidēta leģendārā kafejnīca "Bufete 9 grādi".

RĪGA, 3. marts – Sputnik. Paziņojums par bēdīgo notikumu pirms dažām dienām parādījās viesnīcas Hotel Ērgļi oficiālajā Facebook lapā.

"Mums ir no sirds žēl paziņot, ka mūsu viesnīca "Ērgļi" un kafejnīca "Kore" pārtrauc darbu. Paldies par kopā būšanu, atbalstu, labajām atsauksmēm un smaidīgajām sejām. Mēs ceram, ka skaistā viesnīcas ēka nestāvēs tukša un kādam tā būs vajadzīga… uz redzēšanos! Un varbūt kaut kad nākotnē…" ievietoja publikāciju Hotel Ērgļi, ko parakstīja iestādes direktore Anta Velce.

Portāls Db.lv vēsta, ka viesnīcā ir 21 numurs, savukārt kopējais vietu skaits sastādīja 57 (ar papildu vietām līdz 100). Ēkā atradās arī kafejnīca "Kore", konferenču zāle un spa salons.

Viesnīca tika dibināta 2001. gadā, tās īpašnieks ir firma "Kārlis un partneri" ar 414,5 tūkstošu eiro pamatkapitālu, liecina Lursoft dati. 2018. gadā uzņēmuma apgrozījums sastādīja 334,7 tūkstošus eiro, savukārt zaudējumi 67,7 tūkstošus eiro.

Kompānijā strādāja 32 cilvēki, 98,76% uzņēmuma pieder Maijai Ambrēnai, savukārt 1,24% - valdes priekšsēdētājai Antai Velcei.

Par slēgšanas iemeslu firma neziņo, taču ir zināms, ka parāds par administrēto nodokli Valsts ieņēmumu dienestā šī gada 7. februārī uzņēmumam sastādīja 10 tūkstošus eiro. 2017. gada novembrī kompānija paņēma aizdevumu 397,6 tūkstošu eiro apmērā finanšu struktūrā "Altum", ieķīlājot visu īpašumu.

Rīgā slēdz leģendāru bufeti

Cita vēsts par biznesa slēgšanu atnākusi no Latvijas galvaspilsētas. Martā Rīgā pārstās strādāt daudzu cilvēku iecienītā kafejnīca "Bufete 9 grādi". Tiem, kas vēlas saglabāt piemiņai daļiņu no iestādes, īpašnieki piedāvā nopirkt interjera priekšmetus.

"Draugi! Jaunākās ziņas par jūsu iecienīto "Bufete 9 grādi". Ar dziļu nožēlu paziņojam: 2020. gada 13. marts būs pēdējā "Bufete 9 grādi" darbadiena. Kā jau iepriekš informējām, ja kādu interesē kaut kas no interjera, jūs varat iegādāties to sev par piemiņu no 2020. gada 14. marta," vēsta Facebook publikācija.

Atgādināsim, ka bārs bufete "Bufete 9 grādi", kas atrodas Rīgas centrā, Alfrēda Kalniņa ielā, bija populārs ārzemju tūristu un vietējo iedzīvotāju vidū, kuri vēlējās iejusties padomju laikos. Februāra vidū īpašnieki paziņoja par to, ka kafejnīca grasās pārvākties, taču mēneša beigās situācija, izskatās, mainījās, un iestāde nolēma slēgt savas durvis.

Piecu gadu pastāvēšanas laikā bufeti iecienīja daudzi rīdzinieki un galvaspilsētas viesi. Uz "Bufete 9 grādi" brauca žurnālisti no BBC, šeit notika dažādi tematiskie pasākumi – piemēram, ikgadējie svētki par godu dzejnieka un mūziķa Vladimira Visocka dzimšanas dienai.

Открытие нового корпуса торгового центра Alfa - Sputnik Latvija
Desmitiem uzņēmumu var slēgt durvis: restorāni lūdz samazināt nodokļus

Uz kafejnīcas sienām varēja redzēt Če Gevaras, Gagarina portretus, kā arī padomju laiku plakātus. Apmeklētāji varēja pašķirstīt padomju žurnālus un grāmatas, klātienē ieraudzīt to laiku sadzīves priekšmetus, daļa no kuriem laikam saglabājusies vienīgi šeit un muzejos.

Atgādināsim, ka pēc starptautiskā skandāla ar ABLV slēgšanu un Latvijai draudējušo "pelēko sarakstu", ko sastāda Naudas atmazgāšanas apkarošanas finanšu pasākumu izstrādes grupa (FATF), finanšu sektora prasības klientiem – gan privātajiem, gan juridiskajām personām – ievērojami pastiprinājās. Finanšu kapitālremonts nopietni iedragāja Latvijas ekonomiku.

Par kontu atvēršanu citu valstu bankās pēdējā laikā domāja 17% uzņēmēju, savukārt daži jau ir atvēruši kontus ārzemēs, liecina SKDS aptaujas dati.

Ziņu lente
0