Vairāk nekā 80 eiro par analīzi: Latvijā piedāvā veikt koronavīrusa maksas testu

© AFP 2023 / STRЗабор анализов у пациента, пораженного коронавирусом
Забор анализов у пациента, пораженного коронавирусом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iedzīvotāji var veikt koronavīrusa infekcijas testu E.Gulbja laboratorijā vairāk nekā par 80 eiro, ja atgriezušies no inficētajiem reģioniem un nav saslimuši. Ja ir saslimuši, "sekcija parādīs".

RĪGA, 28. februāris— Sputnik. Ja nesen esat atgriezies no valsts, kur plosās koronavīruss Covid-19, un raizes dara iespējamā inficēšanās, vērsieties "E. Gulbja laboratorijā" un veiciet analīzi par 80,40 eiro.

SIA "E. Gulbja Laboratorija" ir lielākā klīniskā laboratorija Latvijā, dibināta 1993.gadā. Vidēji tā apkalpo 5600 acientus diennaktī, 2019.gadā tika apstrādāti 8,6 miljoni analīžu.

У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Iespējams, ka koronavīruss jau ir Latvijā: Dombrava kritizē Veselības ministriju

Laboratorijas vietne vēsta, ka Brīvības ielā 366, Rīgā atrodas labi iekārtots kabinets šī testa materiāla pieņemšanai.

Tests par 80,40 eiro paredzēts pacientiem, kuri pēdējās 14 dienās atgriezušies no vīrusa skartajām teritorijām, taču viņiem nav nekādu akūtas elpceļu infekcijas pazīmju.

Ja novērojamas akūtas elpceļu infekcijas slimības pazīmes, jāsazinās ar NMPD pa tālruni 113.

Lai nodotu analīzi laboratorijā Brīvības ieā 333, nepieciešams iepriekš pieteikties pa telefonu 67801112. Pacienti tiek pieņemti darba dienās no 10:00 – 16:00. Testa cena ir 80,40 eiro: 75,00 eiro par testu un 5,40 EUR par materiāla savākšanu un apstrādi. Izmeklējamais materiāls tiek ņemts no rīkles un deguna. Ierodoties laboratorijā, jāuzliek maska.

Analīze būs efektīva, ja pacientiem nav infekcijas pazīmju. Tā var būt efektīva cilvēkiem, kuri atgriezušies no Ķīnas, Dienvidkorejas, Lombardijas un Veneto reģioniem Itālijā, Irānas un citām valstīm, kur fiksēta koronavīrusa infekcija.

Машина неотложной помощи в Латвии - Sputnik Latvija
Koronavīruss Latvijā: "ātrie" 9 reizes izbrauca pie pacientiem, kuri atgriezās no Itālijas

Cilvēkiem, kuri atgriezušies no minētajiem reģioniem, jāseko savam veselības stāvoklim 14 dienas pēc atgriešanās. Ķermeņa temperatūra jāmēra vismaz divreiz dienā.

Ja šajā periodā parādās augšējo elpceļu infekcijas simptomi – augsta temperatūra, klepus, sāpes kaklā, apgrūtināta elpošana utt., jāierobežo kontakti ar ģimenes locekļiem un citiem cilvēkiem, jāvēršas NMPD un jāpaziņo ārstam par simptomiem un braucienu uz bīstamo reģionu.

Bērnu vecākiem, kuri apmeklējuši koronavīrusa skartās valstis, jāsazinas ar ģimenes ārstu un 14 dienas jāierobežo bērna saziņa ar vienaudžiem un skolas apmeklējumi.

Ja neesat ceļojuši, taču esat saslimuši

Ja infekcijas pazīmes ir, taču pacients nav bijis koronavīrusa skartajās valstīs, var nodot gripas testu. Tas izmaksās 12,70 eiro.

Tāpat var nodot citu izplatītu elpceļu vīrusu infekciju grupas analīzi. Tā izmaksās 12,70 eiro. Vīrusu un baktēriju ierosināto respiratoro infekciju panelis izmaksās 122,30 eiro.

Ceturtdien, 27.februārī kļuva zināms, ka Baltijas valstīs fiksēts pirmais inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu. Saslimušais Irānas pilsonis ar uzturēšanās atļauju Igaunijā ievietots Rietumtallinas centrālajā slimnīcā.

Ziņu lente
0