Reisa Stambula-Rīga pasažiere: mums bija lielas iespējas šodien kādu inficēt

© REUTERS/David MercadoREUTERS/David Mercado
REUTERS/David Mercado - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reisa Stambula-Rīga pasažiere, ar ko Rīgā ieradās pirmais saslimušais ar jauno koronavīrusu, pastāstīja, vai ar viņu sazinājušies kompetenti dienesti, vai manījusi kaut ko aizdomīgu lidmašīnā un vai būs iespējams sameklēt visus, kas ieradušies Latvijā šajā reisā.

RĪGA, 28. februāris — Sputnik. Ceturtdien, 27.februārī Igaunijā tika fiksēts pirmais inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu, turklāt pacients trešdien ielidojis Rīgā ar reisu no Stambulas, no Rīgas izbraucis ar autbusu pl.14:00 un 18:30 ieradies Tallinā.

Telekanāls TV3 sazinājās ar Stambulas reisa pasažieri Inesi, kura mēnesi pavadījusi Āzijā. Viņa uzskata, ka ap incidentu sacelta pārlieka āziotāža. "Īstenībā nekas dīvains nebija, neviens mūs nepārbaudīja, temperatūras nemērīja, arī Stambulā. Viss bija ļoti mierīgi. Visās lidostās (mēs kaut kādas četras izlidojām pēdējo dienu laikā) ir uzraksti, ja kāds jūtas slikti, tad var vērsties, un šajā reisā no Stambulas neviens nešķaudīja un neklepoja. Tā kā nebija nekā aizdomīga," stāstīja pasažiere.

Viņa norādīja, ka neko nav konstatējusi, un nekādi dienesti viņu nav meklējuši.

"Es tikai no jums uzzinu, ka mēs tiekam meklēti. Neticu, ka varēs savākt visus cilvēkus. Un iedomājieties, cik lielas iespējas mums jau bija šodien kādu inficēt, jo es, piemēram, jau biju darbā, veikalā, slimnīcā mēs bijām iebraukuši rentgenu nodot plaušām.

Iedomājieties, kādu areālu mēs jau esam apbraukājuši. Tie esam tikai mēs ar vīru.

Mūsu kolēģi, ar ko mēs kopā lidojām, ir no Liepājas. Viņi jau Liepājā ir bijuši viskautkur. Tas taču nav reāli," teica Inese.

У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Iespējams, ka koronavīruss jau ir Latvijā: Dombrava kritizē Veselības ministriju

Iepriekš vēstīts, ka Irānas pilsonis, kas ieradies autobusā no Rīgas, hospitalizēts Tallinā. Tālāk autobuss devās un Sanktpēterburgu, taču ārsti mierina, ka bez pārnēsātāja tālāka vīrusa izplatīšanās ir maz ticama.

2019. gada 31. decembrī Ķīnas valdība informēja PVO par nezināma tipa pneimonijas uzliesmojumu Uhaņas pilsētā. Speciālisti konstatēja, ka slimību ierosina jauns koronavīruss. PVO atzina uzliesmojumu par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju. Patlaban koronavīrusa epidēmija aptvērusi visus kontinentus. Visā pasaulē inficējušies vairāk nekā 83 tūkstoši cilvēku, miruši gandrīz trīs tūkstoši. Patlaban saslimšanas gadījumi fiksēti 47 pasaules valstīs visos kontinentos.

Eiropā vīruss skāris pusotru desmitu valstu, lielākais saslimušo skaits ir Itālijā – gandrīz 500 cilvēki.

Ziņu lente
0