Tapis zināms, ar kuru reisu uz Rīgu atlidoja pasažieris ar koronavīrusu

© Sputnik / Sergey MelkonovМеждународный аэропорт Рига
Международный аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas varasiestādes jau ir sazinājušās ar saviem kolēģiem Latvijā, paziņojot viņiem visu šobrīd viņu rīcībā esošo informāciju.

RĪGA, 27. februāris – Sputnik. Igaunijā pastāstīja plašāk par cilvēku, kuram tika atklāts koronavīruss un kurš ieradās valstī no Rīgas, raksta Postimees

Šorīt Igaunijā tika apstiprināts pirmais COVID-19 inficēšanās gadījums – saslima Irānas pilsonis, kuram ir uzturēšanās atļauja Igaunijā. Patlaban viņš atrodas Rietumtallinas centrālajā slimnīcā.

Пожарные в защитных костюмах помещают в машину скорой помощи заболевших пассажиров круизного лайнера Diamond Princes, помещенного в карантин у японского порта Йокогама - Sputnik Latvija
Pirmais saslimušais Igaunijā: koronavīruss sasniedzis Baltijas valstis

Veselības departamenta ģenerāldirektore Merike Jurilo, Sociālo lieto ministrijas Veselības aprūpes sistēmas attīstības nodaļas vadītājs Agris Kopels un Veselības departamenta Ārkārtas medicīnas daļas vadītājs Martins Kadajs sarīkoja preses konferenci, kurā paskaidroja, ka cilvēks, par kuru tiek runāts, ir saslimis ārpus Igaunijas.

Vīrietis ilgu laiku atradās Irānā darba lietās, un pēc tam trešdien atlidoja ar reisu no Stambulas uz Rīgu, no turienes plkst. 14:00 izbrauca ar autobusu un plkst. 18:30 ieradās Tallinā. (Visticamāk, Stambulā viņš pavadīja kādu laiku – 23. februārī Turcijas varasiestādes slēdza robežu ar Irānu, patlaban Turcijas aviokompānijām atļauts izvest no Irānas tikai Turcijas pilsoņus). Viņš pats piezvanīja pa tālruni 112, kad viņam paziņoja, ka kāds no viņa radiniekiem saslima. Pēc tam, kad vīrietis sazinājās ar Trauksmes centru, viņu ievietoja slimnīcā.

Igaunijas varasiestādes jau ir sazinājušās ar saviem kolēģiem Latvijā, paziņojot viņiem visu šobrīd viņu rīcībā esošo informāciju. Latvijas Slimību profilakses un kontroles centrs atzīmē, ka Irānas pilsonis atlidoja uz Rīgas lidostu 26. februārī, pēc kā uzreiz devās uz autoostu. Rīgā viņš pavadīja aptuveni 2,5 stundas.

​Tāpat Igaunijas ierēdņi sazinājās ar "Lux Express" un ar visiem autobusa pasažieriem, kurā atradās saslimušais. Kopumā autobusā bija 24 cilvēki, kuriem tika dotas norādes par turpmākām darbībām.

"Izsludināt ārkārtas situāciju dotajā brīdī Veselības departaments pagaidām neplāno. Šobrīd tas būtu neproporcionāls pasākums," pateica Jurilo.

"Lux Express" izpilddirektors Janno Ritsbergs pastāstīja, ka no Tallinas autobuss plkst. 21:30 devās uz Sanktpēterburgu. Veselības departaments apstiprināja, ka bez pārnēsātajā tālāka vīrusa izplatīšanās ir maz iespējama, taču, neraugoties uz to, šis autobuss tiks izslēgts no maršrutiem un kārtīgi dezinficēts.

Машина неотложной помощи в Латвии - Sputnik Latvija
Koronavīruss Latvijā: "ātrie" 9 reizes izbrauca pie pacientiem, kuri atgriezās no Itālijas

Kopējais inficēšanās gadījumu skaits ar koronavīrusu Irānā ir sasniedzis 141, no kuriem 22 gadījumos cilvēki nomira. Saslimušo vidū ir divi parlamenta deputāti un Veselības ministrijas vadītāja vietnieks. Saskaņā ar mediķu datiem, vairums inficēto ir saistīti ar Kumas provinci, tālāka vīrusa izplatīšanās valstī var būt saistīta ar irāniešu braucieniem uz šo pilsētu, kura ir svētceļotāju vieta. Transporta satiksmi ar Irānu apturējušas Afganistānas, Turcijas, Jordānijas un Pakistānas varasiestādes.

COVID-19 inficēšanās gadījumu skaits kontinentālajā Ķīnā jau ir pārsniedzis 78 tūkstošus cilvēku, miruši 2 744, izārstējās vairāk nekā 32 tūkstoši. Inficēšanās gadījumi ārpus ĶTR robežām, saskaņā ar aktuālākajiem PVO datiem, ir reģistrēti 37 valstīs, inficēto skaits sasniedzis 2 790, miruši 44 cilvēki.

Ziņu lente
0