Politika

Kariņš atcerējās bērnību un aizsūtīja Bordānu pildīt mājasdarbus

© alsts kanceleja/ State Chancellery Follow / Ministru kabineta sēdeПремьер-министр Кришьянис Кариньш и министр юстиции Янис Борданс
Премьер-министр Кришьянис Кариньш и министр юстиции Янис Борданс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjers aicināja Tieslietu ministrijas vadītāju Jāni Bordānu mazāk strīdēties ar kolēģiem un vairāk nodarboties ar saviem tiešajiem pienākumiem.

RĪGA, 26. februāris – Sputnik. Premjerministrs Krišjānis Kariņš TV3 raidījuma "900 sekundes" ēterā aicināja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderi, tieslietu ministru Jāni Bordānu izpildīt savus "mājasdarbus", pirms sākt kritizēt citu ministru darbu.

Kariņš atcerējās, ka viņa skolā bija kāds zēns, kurš vienmēr sūdzējās par citiem, cenšoties pievērst sev vairāk uzmanības, lai gan pats nepildīja savus mājasdarbus. Pēc Kariņa sacītā, šobrīd līdzīga situācija ir valdībā.

Члены правительства Кришьянис Кариньш, Эдгарс Ринкевичс, Илга Шуплинска и Артис Пабрикс в зале заседаний Сейма - Sputnik Latvija
Septiņu gadu soļi: Latvijas valdība apstiprina "uzplaukuma plānu"

Premjers aicināja Bordānu mazāk strīdēties ar kolēģiem un vairāk nodarboties ar darbiem savā laukā, kur, piemēram, joprojām nav redzami konkrēti piedāvājumi tiesvedību termiņu samazināšanai – šis jautājums kļuva sevišķi aktuāls pēc sprieduma paziņošanas Zolitūdes traģēdijas lietā, jo izmeklēšana un tiesas process aizņēma vairāk nekā sešus gadus.

Tāpat Kariņš atzina, ka piecu partiju koalīcijā nebija un nebūs viegli strādāt, turklāt situāciju vēl vairāk destabilizē gaidāmās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas.

Iepriekš valdības sēdē Kariņš neatbalstīja Bordāna aicinājumu atbrīvot no amata ekonomikas ministra padomnieku Pāvelu Rebenoku no amata Rīgas Brīvostas valdē, savukārt vēl agrāk atteicās atstādināt no amata pašu ekonomikas ministru Ralfu Nemiro (KPV LV), ko arī pieprasīja Bordāns.

Pie tam, Bordāns vairākkārt rīkoja publiskus konfliktus ar IeM vadītāju Sandi Ģirģenu (KPV LV), kas deva iemeslu domāt, ka JKP grasās "izstumt" no valdības KPV LV.

Ziņu lente
0